F1: Αντίδραση στα σχόλια του Vettel για τη Formula E

O Sebastian Vettel δήλωσε ότι η τεχνολογία της Formula E δεν έχει σχέση με τις εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, προκαλώντας την αντίδραση του Βραζιλιάνου Πρωταθλητή της Formula E, Lucas di Grassi.

F1: Αντίδραση στα σχόλια του Vettel για τη Formula E

O Sebastian Vettel δήλωσε ότι η τεχνολογία της Formula E δεν έχει σχέση με τις εξελίξεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, προκαλώντας την αντίδραση του Βραζιλιάνου Πρωταθλητή της Formula E, Lucas di Grassi.

Έπειτα από την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τη Formula 1 στο τέλος της φετινής σεζόν, ο Sebastian Vettel εξετάζει τις μελλοντικές του επιλογές. Δεδομένων των περιβαλλοντικών ανησυχιών του Γερμανού τετράκις Πρωταθλητή της Formula 1, κάποιοι ανέφεραν ότι θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς τη Formula E, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων. Ωστόσο, ο Vettel απέρριψε την ιδέα, δηλώνοντας ότι η τεχνολογία της Formula E δεν είναι η σωστή.

Όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να αναλάβει ρόλο πρεσβευτή στη Formula E, o Vettel δήλωσε: «Δεν θέλω να γίνω μασκότ και δεν θέλω να βάλω μπροστά το πρόσωπό μου για κάτι που δεν με πείθει πλήρως. Δεν καταλαβαίνω το νόημα που κρύβεται πίσω από τη Formula E. Η τεχνολογία των μπαταριών που αναπτύσσεται δεν έχει καμία σχέση με την τεχνολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα κανονικό αυτοκίνητο. Δεν είναι καλό για το περιβάλλον αν οι μπαταρίες φορτίζονται με ορυκτά καύσιμα και όχι με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Τα σχόλια του Vettel προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Lucas di Grassi, Πρωταθλητή της Formula E τη σεζόν του 2016-2017, ο οποίος συχνά υπερασπίζεται σθεναρά την κατηγορία. Ο Βραζιλιάνος υποστήριξε ότι ο Vettel κάνει λάθος υποθέτοντας ότι η Formula E δεν συμβάλλει στην τεχνολογία των αυτοκινήτων παραγωγής, δηλώνοντας ότι ορισμένες από τις περιβαλλοντικές δράσεις του Γερμανού, όπως η ποδηλασία στις πίστες και η συλλογή σκουπιδιών, είναι καθαρά για το θεαθήναι.

Ο di Grassi έγραψε στο Twitter: «Αν ο Vettel δεν θέλει να έρθει στη Formula E, είναι δική του επιλογή. Αν και είναι η δεύτερη πιο ακριβοπληρωμένη σειρά μονοθέσιων στον κόσμο, εξακολουθεί να απέχει πολύ από έναν κορυφαίο μισθό της F1. Να λέει όμως ότι η τεχνολογία των μονοθεσίων είναι λιγότερο σημαντική για το μέλλον των αυτοκινήτων…»

«Είτε δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει, είτε προσπαθεί να παραπλανήσει το ευρύ κοινό επίτηδες, και/ή όλα αυτά τα οικολογικά πράγματα που κάνει τελευταία -συλλογή σκουπιδιών, ποδηλασία κ.λπ.- είναι απλά μία βιτρίνα, όχι αυτό που πραγματικά πιστεύει. Έτσι, είτε του αρέσει ή όχι το Πρωτάθλημα, θα πρέπει να το υποστηρίξει. Αυτό είναι όλο».

Ο Vettel δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα κάνει στη συνέχεια της καριέρας του, αλλά στο GP της Ολλανδίας άφησε να εννοηθεί ότι ανυπομονεί να μην κάνει τίποτα: «Νομίζω ότι προς το παρόν ίσως ακούγεται βαρετό, αλλά ανυπομονώ αρκετά να έχω το χρόνο να σκεφτώ τα πάντα και να έχω το χρόνο να επιβραδύνω».

«Αυτός είναι ο ρυθμός που ξέρω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Και ναι, ανυπομονώ να έχω λίγο χώρο και χρόνο, αλλά από την άλλη ξέρω και τον εαυτό μου. Ξέρω ότι έχω κίνητρα και συνήθως δεν καταφέρνω να κάτσω ακίνητος για πολύ. Έτσι, είμαι σίγουρος ότι κάτι θα προκύψει. Αλλά προφανώς θα δω τι είναι αυτό. Έχω το Race of Champions τον Ιανουάριο. Οπότε, παρόμοια αρχή και μετά μια διαφορετική χρονιά μπροστά μου».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!