F1: Ανεξάρτητος από τη Red Bull πλέον ο Alex Albon

Με την καινούργια, πολυετή συμφωνία που υπέγραψε με τη Williams πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα ο Alex Albon, θα αποδεσμευτεί και από τις υποχρεώσεις του προς τη Red Bull.

F1: Ανεξάρτητος από τη Red Bull πλέον ο Alex Albon

Με την καινούργια, πολυετή συμφωνία που υπέγραψε με τη Williams πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα ο Alex Albon, θα αποδεσμευτεί και από τις υποχρεώσεις του προς τη Red Bull.

Φέτος, η Red Bull είχε παραχωρήσει ως «δανεικό» στη Williams τον 26χρονο Alex Albon, ο οποίος είναι γεννημένος στο Λονδίνο, αλλά αγωνίζεται με Ταϊλανδική αγωνιστική άδεια, χώρα από την οποία κατάγεται η μητέρα του. Έπειτα από μιάμιση -απογοητευτική- σεζόν στη Red Bull, απέναντι στον Max Verstappen, o Albon είχε περάσει τη σεζόν του 2021 ως εφεδρικός οδηγός της αυστριακής ομάδας, συμμετέχοντας και σε μερικούς αγώνες του DTM.

Ωστόσο, η οικογένεια Ταϊλανδών δισεκατομμυριούχων Yoovidhya, που κατέχει το 51% της Red Bull, ήθελε να προωθήσει την καριέρα του Albon για αυτό και βρέθηκε μία θέση για τον 25χρονο στη Williams φέτος. Ο Albon εντυπωσίασε τη Williams με τις επιδόσεις του φέτος, όντας σαφώς ανώτερος του team-mate του, Nicholas Latifi, που διανύει την 3η σεζόν του με την βρετανική ομάδα.

Πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα, η Williams επιτάχυνε τη διαδικασία ανανέωσης του συμβολαίου του Albon, συνάπτοντας πολυετή συμφωνία μαζί του, για να τον βγάλει από τη μεταγραφική αγορά, έπειτα από την αλυσιδωτή αντίδραση εξελίξεων που επέφερε η ανακοίνωση της αποχώρησης από την ενεργό δράση του Sebastian Vettel.

Όπως σχολίασε ο Albon: «Αυτός είναι πιθανότατα ο λόγος για τον οποίο επιταχύνθηκε λίγο. Η Williams ήταν αυτή που μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω στη Formula 1. Πρέπει να πω ότι είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για αυτό. Βλέπω ένα σπουδαίο μέλλον στη Williams, με τις επενδύσεις που έχουν γίνει. Ήταν σπουδαίο που μπόρεσα να υπογράψω το συμβόλαιο και να αποκτήσω αυτή τη σταθερότητα. Μας δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να δουλέψουμε περισσότερο για το μέλλον του μονοθεσίου και να σκεφτούμε σχέδια όχι μόνο για φέτος, αλλά και για το επόμενο έτος».

Στην ερώτηση αν θα φέρει τα λογότυπα της Red Bull -όπως συμβαίνει φέτος- στο κράνος και τη φόρμα του και το 2023, ο Albon δήλωσε ότι «υπάρχει μία συζήτηση να γίνει» αλλά όλα όσα είπε πέραν από αυτό, έδειχναν ότι οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία θα αφορούσε προσωπική χορηγία και όχι επαγγελματική δέσμευση. Με την καινούργια συμφωνία που υπέγραψε με τη Williams, ο Ταϊλανδός δεν θα ανήκει πλέον στο ρόστερ οδηγών της Red Bull.

Ο Albon δήλωσε: «Εξακολουθώ να παραμένω κοντά με τη Red Bull μόνο και μόνο για όλα όσα με βοήθησαν. Αλλά ας πούμε ότι πηγαίνοντας στην επόμενη χρονιά, τότε είμαι μόνος μου με το σακίδιό μου. Δεν έχει νόημα να είμαι δανεικός. Πλέον, θα έλεγα ότι η Red Bull είναι το ίδιο με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Υπάρχει πάντα μια επιλογή για οποιονδήποτε οδηγό, ανά πάσα στιγμή. Καλά, ‘ανά πάσα στιγμή’, πριν λήξει το συμβόλαιο. Έτσι έχουν τα πράγματα».

«Προφανώς έχω μια δυνατή σχέση με τη Red Bull, από τότε που ήμουν 12 ετών (στα καρτ). Εξακολουθώ να τα πηγαίνω πολύ καλά με όλους εκεί. Αλλά αυτό είναι ξεχωριστό από τώρα, με τον τρόπο που είμαι οδηγός της Williams, μόνος μου». Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις ανανέωσης του συμβολαίου του, ο Albon δήλωσε: «Ήταν μια αρκετά απλή συζήτηση. Ήδη με τον Jost Capito (επικεφαλής της ομάδας) και το διοικητικό συμβούλιο, μιλούσαμε για το μέλλον αρκετά νωρίς, έπειτα από τους πρώτους αγώνες και τα πράγματα πήγαιναν ήδη καλά».

F1 - Alex Albon (Williams), GP Μονακό 2022

«Το μέλλον με τη Williams είναι πέραν από ένα χρόνο. Θα κοιτάξουμε αυτή τη συνεργασία και θα προσπαθήσουμε πραγματικά να ανεβάσουμε την ομάδα στο grid. Και για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να είσαι βαθιά ριζωμένος στην ομάδα και να επικεντρωθείς πλήρως προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήμουν φέτος, φυσικά και ήμουν, αλλά είναι ωραίο να είσαι μια πλήρης φούσκα όπου είμαστε προορισμένοι και σπρώχνουμε μαζί».

Με εξασφαλισμένο πολυετές συμβόλαιο, o Albon απολαμβάνει μία σταθερότητα, που «είναι κάτι στο οποίο δεν νομίζω ότι οι οδηγοί έχουν μεγάλη πολυτέλεια κανονικά. Ποτέ δεν είχα σταθερότητα, πάντα κυνηγούσα και πέρυσι είχα ένα χρόνο μακριά (από την αγωνιστική δράση). Είναι πραγματικά υπέροχο να έχεις αυτό το συναίσθημα να έχεις αυτό το βάρος να φεύγει από τους ώμους σου. Είναι κάτι που μπορώ να διαγράψω από τη λίστα και να ηρεμήσω πραγματικά».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!