F1: Παραμένει στη Williams ο Alex Albon με πολυετή συμφωνία

Η Williams ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Alex Albon θα παραμείνει στις τάξεις της και το 2023, καθώς υπέγραψε πολυετή συμφωνία με τον Ταϊλανδό οδηγό.

F1: Παραμένει στη Williams ο Alex Albon με πολυετή συμφωνία

Η Williams ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Alex Albon θα παραμείνει στις τάξεις της και το 2023, καθώς υπέγραψε πολυετή συμφωνία με τον Ταϊλανδό οδηγό.

Ο Alex Albon, που έχει σημειώσει και τους τρεις βαθμούς που έχει συγκεντρώσει στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1 η ομάδα της Williams, θα συνεχίσει να οδηγεί για αυτήν και το 2023, έχοντας υπογράψει πολυετή συμφωνία.

Η ανανέωση του συμβολαίου του 26χρονου γεννημένου στο Λονδίνο Ταϊλανδού οδηγού αποτελούσε μία απλή τυπικότητα. O Albon επέστρεψε φέτος στην αγωνιστική δράση, έχοντας περάσει δύο σεζόν με τις ομάδες της Red Bull, πριν «κάτσει στον πάγκο» ως εφεδρικός οδηγός της πέρυσι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ιδιοκτήτες του 51% της εταιρείας της Red Bull είναι Ταϊλανδοί και ήθελαν να επιστρέψει ο Albon στους αγώνες. Συνεπώς, η Red Bull εξασφάλισε για φέτος στον 26χρονο ένα cockpit στη Williams. Φαίνεται ότι η Red Bull διατηρεί δικαιώματα όσον αφορά το μέλλον του Albon, αν και οι θέσεις της αυστριακής ομάδας είναι κλεισμένες τουλάχιστον έως το τέλος του 2024.

Ο team-mate του Albon, o Καναδός Nicholas Latifi, αναμένεται να αφήσει την ομάδα στο τέλος της σεζόν. Αναφέρεται ότι η Williams δεν πήρε με καλό τρόπο το γεγονός ότι ο Oscar Piastri δεν ήθελε να αγωνιστεί για αυτήν. Η αναζήτηση του μελλοντικού team-mate του Albon συνεχίζεται για τη Williams, με έναν από τους υποψήφιους να είναι ο 27χρονος Ολλανδός Nyck de Vries, Πρωταθλητής της Formula E, ο οποίος είναι προστατευόμενος της Mercedes.

O Alex Albon δήλωσε: «Είναι πραγματικά συναρπαστικό που θα παραμείνω στη Williams για το 2023. Ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να πετύχουμε ως ομάδα στο υπόλοιπο της φετινής σεζόν και του χρόνου. Η ομάδα πιέζει σκληρά για να προοδεύσει και έχω πραγματικό κίνητρο να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι και να αναπτύξουμε περαιτέρω τις γνώσεις μας μαζί».

Ο CEO της Williams, Jost Capito, δήλωσε: « Ο Alex είναι ένας εξαιρετικός οδηγός και πολύτιμο μέλος της Williams, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι θα συνεργαστούμε μαζί του σε μακροπρόθεσμη βάση. Φέρνει ένα εξαιρετικό μείγμα δεξιοτήτων και διορατικών γνώσεων που θα βοηθήσουν την ομάδα να έχει μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον».

«Είναι ένας σκληρός ανταγωνιστής, έχει αποδειχθεί ένα δημοφιλές και πιστό μέλος της ομάδας και είμαστε ευτυχείς που θα μας προσφέρει μια σταθερή βάση για να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε σε αυτή τη νέα εποχή των μονοθεσίων της F1».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!