Η Alfa Romeo Racing ORLEN πάει στο Monaco

Επιστροφή στο Πριγκιπάτο για την αγωνιστική ομάδα

Η Alfa Romeo Racing ORLEN πάει στο Monaco

Επιστροφή στο Πριγκιπάτο για την αγωνιστική ομάδα

Απ’ όλους τους αγώνες που δεν πραγματοποιήθηκαν το 2020, αναμφίβολα εκείνος του Μονακό άφησε το μεγαλύτερο κενό. Η ιδιαίτερη χάραξη, το μοναδικό περιβάλλον και η τεράστια ιστορία του αγώνα στο Πριγκιπάτο δημιουργούν μια ξεχωριστή αίσθηση σε αυτό τον αγώνα που στο πέρασμα του χρόνου έχει διατηρήσει αναλλοίωτη τη γοητεία του.

Το Μονακό  αποτελεί μια εξαιρετικά δύσκολη πρόκληση για τους οδηγούς. Η στενή και γεμάτη στροφές χάραξη είναι ιδιαίτερα τεχνική και δεν επιτρέπει το παραμικρό λάθος με τις μπαριέρες να είναι έτοιμος να τιμωρήσουν κάθε μικρή παρέκκλιση από την ιδανική πορεία. Η ομάδα της Alfa Romeo Racing ORLEN προσεγγίζει το Μονακό με ιδιαίτερο σεβασμό και την ελπίδα ότι η μάχη στους δρόμους του Πριγκιπάτου μπορεί να καταλήξει στους πρώτους βαθμούς της χρονιάς.

Οι άνθρωποι της Alfa Romeo Racing ORLEN μιλούν για τον αγώνα:

Frederic Vasseur – Επικεφαλής της ομάδας Alfa Romeo Racing ORLEN και CEO της Sauber Motorsport AG

«Ερχόμαστε στο Μονακό -σε ένα μέρος που είναι συνώνυμο της Formula 1- έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση. Είδαμε στους πρόσφατους αγώνες ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και εδώ θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε αυτή την απόδοση. Σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο αγώνα, στο Μονακό είναι ακόμα πιο σημαντικό να έχεις ένα αλάνθαστο τριήμερο. Η κατατακτήριες δοκιμές είναι κρίσιμης σημασίας και κάθε λάθος θα πληρωθεί πολύ ακριβά. Θα πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να φέρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Kimi Raikkonen (αριθμός μονοθεσίου 7 – “GTA”)

«Το Μονακό είναι ένας δύσκολος αγώνας για τους οδηγούς, ακόμα και αν ότι συμβαίνει έξω από την πίστα δεν μας αφορά. Όταν μπαίνεις στο μονοθέσιο, είναι ένα τριήμερο όπως κάθε άλλο. Πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση αν θέλεις να πετύχεις έναν καλό γύρο. Να εμπιστεύεσαι το μονοθέσιο και τον εαυτό σου και να χρησιμοποιείς κάθε εκατοστό της πίστας μέχρι τις μπαριέρες. Είναι εύκολο να κάνεις λάθος, ενώ ακόμα και τα μικρά μπορούν να έχουν μεγάλες συνέπειες. Την ίδια στιγμή αυτό το στοιχείο μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες αφού μπορούν να υπάρξουν πολλά γεγονότα που θα αλλάξουν τη ροή του αγώνα την Κυριακή».

Antonio Giovinazzi (αριθμός μονοθεσίου 99 – “GΤΑm”)

«Απ’ όλους τους αγώνες της χρονιάς, αυτός είναι ένας από τους πιο ξεχωριστούς. Υπάρχει διαφορετική ατμόσφαιρα στην πόλη και οι περισσότεροι οδηγοί ξέρουν το μέρος πολύ καλά. Είναι πιο δύσκολο να μείνεις συγκεντρωμένος και να σκέφτεσαι μόνο τον αγώνα. Είναι σίγουρα ένα διαφορετικό αγωνιστικό τριήμερο. Έχω συμμετάσχει μόνο μια φορά εδώ σε αγώνα της Formula 1 , αλλά έχω αρκετή εμπειρία από άλλους αγώνες και ξέρω ότι η πρόκληση για τον οδηγό είναι πολύ μεγάλη. Πρέπει να είμαστε έτοιμο να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία και να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση του μονοθεσίου. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στον αγώνα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!