F1: O Piastri ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί με την Alpine το 2023

Αφότου η Alpine ανακοίνωσε ότι ο Oscar Piastri θα πλαισιώσει τον Esteban Ocon στην ομάδα της το 2023, ο νεαρός Αυστραλός δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί με τη γαλλική ομάδα.

F1: O Piastri ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί με την Alpine το 2023

Αφότου η Alpine ανακοίνωσε ότι ο Oscar Piastri θα πλαισιώσει τον Esteban Ocon στην ομάδα της το 2023, ο νεαρός Αυστραλός δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί με τη γαλλική ομάδα.

Η ξαφνική αποχώρηση του Fernando Alonso από την Alpine έχει θέσει σε κίνηση ένα θρίλερ. Αφότου η γαλλική ομάδα έμαθε από την επίσημη ανακοίνωση της Aston Martin τη μεταγραφή του Ισπανού, στη συνέχεια δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή με τον Oscar Piastri. Έπειτα, η Alpine ανακοίνωσε ότι ο 21 ετών Αυστραλός θα αποτελεί τον team-mate του Esteban Ocon στην ομάδα της το 2023, χωρίς όμως να υπάρχει δήλωσή του.

Με δική του ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Piastri αρνείται ότι θα αγωνιστεί για την Alpine: «Αντιλήφθηκα ότι χωρίς τη συγκατάθεσή μου, η Alpine F1 εξέδωσε αργά σήμερα το απόγευμα δελτίο Τύπου ότι θα οδηγώ για λογαριασμό της την επόμενη χρονιά. Αυτό είναι λάθος και δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο με την Alpine για το 2023. Δεν θα οδηγήσω για την Alpine την επόμενη χρονιά».

Έχει υπογράψει προσύμφωνο Piastri με την McLaren; Γιατί η Alpine πίστευε ότι διαθέτει συμβόλαιο το οποίο της παρέχει δικαίωμα επί του μέλλοντος του νεαρού Αυστραλού; Ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, Otmar Szafnauer, ανέφερε ότι υπέγραψε συμφωνία πριν από λίγους μήνες. Ωστόσο ο Piastri δηλώνει ότι δεν έχει συμβόλαιο με την Alpine για το 2023.

Υπήρχαν αναφορές ότι υπήρχε προθεσμία τον επιλογών της Alpine, που έληγε στις 31 Ιουλίου. Μήπως η ανακοίνωση του Alonso ήρθε μία ημέρα πολύ αργά για να έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει στις τάξεις της τον Piastri; Φαίνεται ότι η γαλλική ομάδα είχε ίσως υπερεκτιμήσει πόσο ισχυρά ήταν τα χαρτιά που κρατούσε στα χέρια της.

Η Alpine δεν ήθελε να δώσει ούτε στον Alonso, ούτε στον Piastri αυτό που της ζητούσαν και από εκεί που βρισκόταν με τρεις οδηγούς, τώρα έχει σίγουρο μόνο τον Esteban Ocon. Τόσο ο Alonso όσο και ο Piastri φαίνεται να έχουν αφήσει την γαλλική ομάδα σύξυλη. Υπάρχει περίπτωση επίσης να ήταν συνεννοημένοι μεταξύ τους.

Άλλωστε, ο μάνατζερ του Piastri, o Mark Webber είναι πολύ καλός φίλος του Alonso. Την ίδια στιγμή που ο Piastri έκανε την ανακοίνωσή του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ο Fernando Αlonso ανήρτησε το ακόλουθο βίντεο, από τη γενέτειρά του, το Οβιέδο, ενώ ο Szafanauer νόμιζε ότι βρίσκεται σε ελληνικό νησί.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!