F1: Μεγάλη πρόσληψη για τη Red Bull Powertrains

To τμήμα κινητήρων της Red Bull έκανε μία ακόμα μεγάλη μεταγραφή, καθώς απέσπασε τον πολύ σεβαστό μηχανολόγο Phil Prew από τη Mercedes.

F1: Μεγάλη πρόσληψη για τη Red Bull Powertrains

To τμήμα κινητήρων της Red Bull έκανε μία ακόμα μεγάλη μεταγραφή, καθώς απέσπασε τον πολύ σεβαστό μηχανολόγο Phil Prew από τη Mercedes.

H Red Bull Powertrains, το νέο τμήμα μονάδων ισχύος της αυστριακής ομάδας, έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί και αναμένεται να συνεργαστεί με την Porsche, η οποία εκτιμάται ότι θα κατασκευάζει το υβριδικό κομμάτι του V6 στο Weissach της Γερμανίας.

Για να επανδρώσει την Red Bull Powertrains, η εταιρεία έχει προσλάβει πολλούς υψηλόβαθμους μηχανολόγους από το αντίστοιχο τμήμα της Mercedes, το HPP. Μεταξύ τους ήταν και ο Ben Hodgkinson, ο οποίος ήταν επικεφαλής μηχανολογίας της Mercedes HPP από το 2017 και εργαζόταν στο Brixworth επί 20 χρόνια.

Τώρα προέκυψε ότι η Red Bull Poertrains απέσπασε και τον Phil Prew, έναν μηχανολόγο με πολύ μεγάλη εμπειρία στη Formula 1, o οποίος συμφώνησε να αναλάβει υψηλόβαθμο πόστο στο καινούργιο εγχείρημα. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο, ο Christian Horner είχε κάνει λόγο για νέες μεγάλες προσλήψεις.

Ο Phil Prew εργάστηκε για 20 χρόνια στη McLaren πριν μεταβεί στη Mercedes τον Ιανουάριο του 2016. Αναμένεται να χρειαστεί να περάσει ένα χρονικό διάστημα εκτός εργασίας, πριν να αναλάβει καθήκοντα στο Milton Keynes.

O Prew προσχώρησε στη McLaren το 1997 ως μηχανολόγος δυναμικής οχήματος και αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της βρετανικής ομάδας για να γίνει μηχανολόγος αγώνα των David Coulthard, Juan Pablo Montoya και Lewis Hamilton, όταν ο Βρετανός κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του το 2008. Ο Prew έγινε επικεφαλής μηχανολόγος της McLaren το 2013.

Phil Prew

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!