F1: Η απώλεια του Spa θα ήταν λάθος

Ο Sebastian Vettel εξέφρασε την άποψη ότι αν το GP Βελγίου, που διεξάγεται στην πίστα του Spa-Francorchamps, χάσει τη θέση του στο πρόγραμμα αγώνων της Formula 1, θα είναι λάθος σε πολλά επίπεδα.

F1: Η απώλεια του Spa θα ήταν λάθος

Ο Sebastian Vettel εξέφρασε την άποψη ότι αν το GP Βελγίου, που διεξάγεται στην πίστα του Spa-Francorchamps, χάσει τη θέση του στο πρόγραμμα αγώνων της Formula 1, θα είναι λάθος σε πολλά επίπεδα.

Ο Sebastian Vettel, τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 και τρεις φορές νικητής του GP Βελγίου, υπερασπίστηκε σθεναρά τη διατήρηση του αγώνα στο Πρωτάθλημα, δεδομένης της οδηγικής πρόκλησης που προσφέρει στου πιλότους η… παλιομοδίτικη πίστα του Spa-Francorchamps. Στις ταχύτατες στροφές της, τα μονοθέσια της Formula 1 δοκιμάζουν τις ικανότητες των οδηγών, για αυτό και φιγουράρει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των περισσότερων.

Το μέλλον όμως του αγώνα είναι αβέβαιο με την έλευση πολλών καινούργιων Grand Prix και την επιστροφή άλλων: Λας Βέγκας, Νότιας Αφρικής, Κατάρ και το ενδεχόμενο της Κίνας. Υπάρχει περίπτωση το GP Βελγίου να εναλλάσσεται ανά σεζόν με κάποιο άλλο αγώνα (πιθανώς το GP Γαλλίας), συνεπώς να διοργανώνεται ανά δύο έτη. Εκτεταμένες εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο για την επέκταση των περιοχών διαφυγής και τη βελτίωση της ασφάλειας.

Ο Vettel δήλωσε: «Το Spa είναι μια εξαιρετική πίστα. Δεν ξέρω κανέναν οδηγό που να μην του αρέσει το Spa. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζω οδηγούς που δεν τους αρέσει η πίστα στη Ρωσία. Όχι επειδή είναι η Ρωσία, αλλά επειδή οι πίστες είναι όλες παρόμοιες. Δεν μπορώ να επηρεάσω την απόφαση, αλλά το Spa θα είχε την ψήφο μου. Θα ήταν λάθος, σε πολλά επίπεδα, να χάσουμε το Spa».

Με την άποψη του Vettel συμφώνησε και ο Ολλανδός Πρωταθλητής του 2021, Max Verstappen: «Θα ήταν πολύ κρίμα να χάσουμε το Spa. Είναι η αγαπημένη μου πίστα στον κόσμο, αλλά και με τις πρόσφατες αλλαγές που έκαναν με τις περιοχές διαφυγής και τα λοιπά. Νομίζω ότι είναι μια καταπληκτική πίστα για ένα μονοθέσιο της Formula 1 ή για να είμαι ειλικρινής, για οποιοδήποτε μονοθέσιο, με όλες αυτές τις γρήγορες στροφές και τη ροή που έχει γενικά».

Ο Carlos Sainz όμως, ήταν πιο ρεαλιστικός: «Ναι, μας αρέσει να πηγαίνουμε στη Γαλλία και στο Spa, αλλά από την άλλη πλευρά η Formula 1 αναπτύσσεται πάρα πολύ γρήγορα. Υποθέτω ότι υπάρχουν πολλές πίστες που πληρώνουν πολλά χρήματα για να μπουν στο πρόγραμμα αγώνων. Από εμπορική άποψη είναι δύσκολο να απορρίψεις κάτι τέτοιο, ειδικά στο εξωτερικό: Λας Βέγκας, Νότια Αφρική, Μαϊάμι».

«Αυτά είναι ενδιαφέροντα μέρη, που μου αρέσει να ταξιδεύω, αλλά πρέπει να κρατήσουμε το πρόγραμμα κάτω από 25 αγώνες. Διαφορετικά θα είναι φρενήρες για όλους τους εμπλεκόμενους. Θα μπορούσε να είναι υπερβολικά πολύ. Όταν προστίθενται νέες πίστες, κάποιες άλλες πρέπει να αποχωρήσουν. Επομένως, ο καλύτερος συμβιβασμός θα ήταν μια εναλλαγή, αν η Γαλλία και το Spa δεν μπορούν να είναι εκεί κάθε χρόνο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!