F1: Αργή η αντίδραση των ανθρώπων της πίστας κατά τον Sainz

O Carlos Sainz σχολίασε ότι η αντίδραση των ανθρώπων της πίστας του Red Bull Ring στην αστοχία κινητήρα της Ferrari ήταν λίγο αργή.

F1: Αργή η αντίδραση των ανθρώπων της πίστας κατά τον Sainz

O Carlos Sainz σχολίασε ότι η αντίδραση των ανθρώπων της πίστας του Red Bull Ring στην αστοχία κινητήρα της Ferrari ήταν λίγο αργή.

Με μόλις 14 γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση του GP Αυστρίας, ο κινητήρας στη Ferrari του Carlos Sainz παρέδωσε το πνεύμα. Καθώς ο Ισπανός οδηγός προσπαθούσε να βρει ένα μέρος να παρκάρει το μονοθέσιο, χωρίς να προκαλέσει αυτοκίνητο ασφαλείας, ο κινητήρας εξερράγη και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Το σημείο που επέλεξε ο Sainz να ακινητοποιήσει το μονοθέσιο ήταν ανηφορικό και κατά συνέπεια η Ferrari κυλούσε προς τα πίσω. Ο Ισπανός ήθελε να εξέλθει από το μονοθέσιο λόγω της φωτιάς που δυνάμωνε, αλλά δεν μπορούσε να το αφήσει να κυλήσει προς τα πίσω, διότι θα μπορούσε να καταλήξει στην πίστα, προκαλώντας ατύχημα.

Εντέλει, ένας πυροσβέστης ήρθε με έναν τριγωνικό τάκο, για να ακινητοποιήσει το μονοθέσιο και να εξουδετερώσει τις φλόγες, ωστόσο, η παρέμβασή του ήταν αργοπορημένη, σύμφωνα με τον Sainz: «Η κατάσταση δεν ήταν ιδανική. Ήταν άβολη, επειδή είδα στους καθρέφτες μου ότι το μονοθέσιο έπιανε φωτιά, αλλά την ίδια στιγμή πάταγα φρένο».

«Μόλις προσπάθησα να βγω, είδα ότι το μονοθέσιο κυλούσε προς τα πίσω και δεν ήθελα να το αφήσω εντελώς ελεύθερο, εκτός ελέγχου, να κυλήσει προς τα πίσω ενώ πηδούσα έξω. Φώναζα στους ανθρώπους της πίστας να έρθουν και να με βοηθήσουν να βάλω κάτι στα ελαστικά για να σταματήσει το αυτοκίνητο να κυλάει προς τα πίσω. Αλλά νομίζω ότι η όλη διαδικασία ήταν λίγο αργή».

«Κάποια στιγμή η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη που έπρεπε πραγματικά να κινηθώ και να βγω έξω ανεξαρτήτως τι θα συνέβαινε. Νομίζω ότι ήταν ακριβώς τη στιγμή που έφτασε ο πρώτος άνθρωπος της πίστας και σταμάτησε το μονοθέσιο. Είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να εξετάσουμε για να σκεφτούμε τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει λίγο πιο γρήγορα, γιατί δεν ήταν η πιο εύκολη κατάσταση».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!