F1: Η Μαδρίτη ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει Grand Prix

H πρωτεύουσα της Ισπανίας, η Μαδρίτη, εξέφρασε ενδιαφέρον να φιλοξενήσει έναν αγώνα της Formula 1 στο μέλλον.

F1: Η Μαδρίτη ενδιαφέρεται να φιλοξενήσει Grand Prix

H πρωτεύουσα της Ισπανίας, η Μαδρίτη, εξέφρασε ενδιαφέρον να φιλοξενήσει έναν αγώνα της Formula 1 στο μέλλον.

To GP Ισπανίας διεξάγεται από το 1991 στην πίστα της Βαρκελώνης, η οποία διατηρεί συμβόλαιο με τη Formula 1 που της εξασφαλίζει το δικαίωμα να φιλοξενεί το συγκεκριμένο αγώνα έως και το 2026. Ωστόσο, η Μαδρίτη προέκυψε ως πιθανός προορισμός του GP Ισπανίας, έχοντας στείλει επιστολή στον CEO και πρόεδρο της F1, Stefano Domenicali, για να εκφράσει το ενδιαφέρον της να φιλοξενήσει ένα Grand Prix.

Ο Enrique Lopez, υπουργός της κυβέρνησης της Μαδρίτης, ανέφερε στην επιστολή: «Είναι χαρά μου να σας γράψω εκ μέρους της κυβέρνησης της Κοινότητας της Μαδρίτης για να εκφράσω το ενδιαφέρον μας για τη δημιουργία ενός Grand Prix της Formula 1 στη Μαδρίτη».

«Πιστεύω ότι η διοργάνωση στη Μαδρίτη μιας εκδήλωσης αγώνων αυτοκινήτου, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλητικά φαινόμενα της εποχής μας, θα ήταν μια επιτυχία για όλους τους επαγγελματίες, τους οργανισμούς και τις εταιρείες που εμπλέκονται στην ανάπτυξη της Formula 1. Φυσικά, θα ήταν επίσης μια ικανοποίηση για ολόκληρη την περιοχή και τους πολίτες της. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση της Κοινότητας της Μαδρίτης ενδιαφέρεται πάρα πολύ να το καταστήσει δυνατό».

«Εν ολίγοις, θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη δέσμευσή μας απέναντί σας και απέναντι σε αυτό το έργο, καθώς και την προθυμία μας να υπογράψουμε τις κατάλληλες συμφωνίες για την προώθηση του αγώνα και την προσφορά ενός σπουδαίου αθλητικού και ψυχαγωγικού θεάματος. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με εσάς και την ομάδα σας για να φέρουμε τη Formula 1 στη Μαδρίτη».

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος της Μαδρίτη έρχεται μετά την προειδοποίηση της F1 προς τους διοργανωτές του GP Ισπανίας να διορθώσουν τα «απαράδεκτα» κυκλοφοριακά και οργανωτικά ζητήματα μετά την εμφάνιση πολλών προβλημάτων στον αγώνα της Βαρκελώνης τον περασμένο Μάιο.

Περισσότεροι από 300.000 θεατές κατέφθασαν στην πίστα της Βαρκελώνης κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου, ωστόσο η πίστα δεν ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τόσο μεγάλο πλήθος.

Η F1 απολαμβάνει σήμερα μια έκρηξη ενδιαφέροντος από πιθανές νέες αγορές και πόλεις. Το 2023 θα προστεθούν στο πρόγραμμα αγώνων της σεζόν Grand Prix στη Νότια Αφρική, το Κατάρ και το Λας Βέγκας, φτάνοντας στο ανώτατο όριο 24 αγώνων που επιτρέπει η ισχύουσα Συνθήκη Ομονοίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!