Το όπλο της BMW στους αγώνες αντοχής: H M Hybrid V8

Το αγωνιστικό τμήμα της BMW παρουσίασε την BMW M Hybrid V8, το πρωτότυπο προδιαγραφών LMDh, με το οποίο η βαυαρική εταιρεία θα αγωνιστεί στο IMSA, το Πρωτάθλημα Αντοχής των ΗΠΑ, το 2023.

Το όπλο της BMW στους αγώνες αντοχής: H M Hybrid V8

Το αγωνιστικό τμήμα της BMW παρουσίασε την BMW M Hybrid V8, το πρωτότυπο προδιαγραφών LMDh, με το οποίο η βαυαρική εταιρεία θα αγωνιστεί στο IMSA, το Πρωτάθλημα Αντοχής των ΗΠΑ, το 2023.

Πριν από την έναρξη των δοκιμών εξέλιξης για τη σεζόν του 2023 στο IMSA, η BMW αποκάλυψε το… θηρίο προδιαγραφών LMDh με το οποίο θα αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα αγώνων αντοχής των ΗΠΑ, την M Hybrid V8.

To πρωτότυπο παρουσιάστηκε με χρωματισμό καμουφλάζ σχεδιασμένο από την BMW Group Designworks και φέρει το λογότυπο της 50ής επετείου της BMW M στο εμπρός μέρος. Επίσης, το αμάξωμα διαθέτει θολές εικόνες θρυλικών αγωνιστικών αυτοκινήτων όπως οι 3.0 CSL του 1976, η M1/C του 1981, 320i Turbo του 1978, GTP του 1986 και οι πιο πρόσφατες Μ3 E36 GTS-2, Z4 GTLM και BMW M8 GTE.

Η BMW M Hybrid V8 χρησιμοποιεί πλαίσιο της ιταλικής κατασκευαστικής εταιρείας αγωνιστικών αυτοκινήτων Dallara, ενώ τη μπαταρία του υβριδικού συστήματος κατασκευάζει η Williams Advanced Engineering, το τεχνολογικό τμήμα που έχει πλέον αποσχιστεί από την ομώνυμη ομάδα της Formula 1. Το κιβώτιο προέρχεται από την Xtrac.

Πέραν της συμμετοχής στο Πρωτάθλημα IMSA του 2023, η BMW αναμένεται να αποφασίσει σύντομα αν θα συμμετάσχει στις 24 Ώρες του Le Mans το 2024. Η βαυαρική εταιρεία έχει να συμμετάσχει στην ανώτερη κατηγορία του θρυλικού αγώνα από το 2000, με την τελευταία της νίκη εκεί να έχει έρθει το 1999.

O κινητήρας αυτού του πρωτότυπου είναι ένας twin-turbo V8, ο οποίος είναι βασισμένος στην αρχιτεκτονική που είχε χρησιμοποιήσει η BMW στο DTM μεταξύ 2012 και 2018. Έχει συνδυαστεί με ένα υβριδικό σύστημα προδιαγραφών LMDh (μέγιστης ισχύος 50 ίππων), για να αντλήσει 679 ίππους συνολικά.

H ομάδα Rahal Letterman Lanigan (στην οποία είναι συνιδιοκτήτες ο πρώην οδηγός αγώνων Bobby Rahal και ο πρώην παρουσιαστής του Late Night Show, David Letterman) θα αγωνιστεί με την BMW M Hybrid V8, στην καινούργια κατηγορία GTP, όπου θα αντιμετωπίσει τα πρωτότυπα των Acura, Cadillac και Porsche, με τις Alpine και Lamborghini να καταφθάνουν το 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!