Πριν από την έναρξη των δοκιμών εξέλιξης για τη σεζόν του 2023 στο IMSA, η BMW αποκάλυψε το… θηρίο προδιαγραφών LMDh με το οποίο θα αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα αγώνων αντοχής των ΗΠΑ, την M Hybrid V8.
To πρωτότυπο παρουσιάστηκε με χρωματισμό καμουφλάζ σχεδιασμένο από την BMW Group Designworks και φέρει το λογότυπο της 50ής επετείου της BMW M στο εμπρός μέρος. Επίσης, το αμάξωμα διαθέτει θολές εικόνες θρυλικών αγωνιστικών αυτοκινήτων όπως οι 3.0 CSL του 1976, η M1/C του 1981, 320i Turbo του 1978, GTP του 1986 και οι πιο πρόσφατες Μ3 E36 GTS-2, Z4 GTLM και BMW M8 GTE.
Η BMW M Hybrid V8 χρησιμοποιεί πλαίσιο της ιταλικής κατασκευαστικής εταιρείας αγωνιστικών αυτοκινήτων Dallara, ενώ τη μπαταρία του υβριδικού συστήματος κατασκευάζει η Williams Advanced Engineering, το τεχνολογικό τμήμα που έχει πλέον αποσχιστεί από την ομώνυμη ομάδα της Formula 1. Το κιβώτιο προέρχεται από την Xtrac.
- Citroen e-C3 Urban: Προσιτή ηλεκτροκίνηση, από 17.700 ευρώ
- Zeekr 7GT: Πρακτικό shooting brake με επιδόσεις supercar και αυτονομία έως 655 χιλιόμετρα
- Skoda Elroq: Nέα εποχή ηλεκτροκίνησης, με αυτονομία έως 717 χιλιόμετρα
- Nissan Micra: Για πρώτη φορά αποκλειστικά ηλεκτρικό με έως 416 χλμ. αυτονομίας
- MINI Aceman: Ηλεκτρικές επιδόσεις και χαρακτήρας MINI με έως 218 ίππους
Πέραν της συμμετοχής στο Πρωτάθλημα IMSA του 2023, η BMW αναμένεται να αποφασίσει σύντομα αν θα συμμετάσχει στις 24 Ώρες του Le Mans το 2024. Η βαυαρική εταιρεία έχει να συμμετάσχει στην ανώτερη κατηγορία του θρυλικού αγώνα από το 2000, με την τελευταία της νίκη εκεί να έχει έρθει το 1999.
O κινητήρας αυτού του πρωτότυπου είναι ένας twin-turbo V8, ο οποίος είναι βασισμένος στην αρχιτεκτονική που είχε χρησιμοποιήσει η BMW στο DTM μεταξύ 2012 και 2018. Έχει συνδυαστεί με ένα υβριδικό σύστημα προδιαγραφών LMDh (μέγιστης ισχύος 50 ίππων), για να αντλήσει 679 ίππους συνολικά.
H ομάδα Rahal Letterman Lanigan (στην οποία είναι συνιδιοκτήτες ο πρώην οδηγός αγώνων Bobby Rahal και ο πρώην παρουσιαστής του Late Night Show, David Letterman) θα αγωνιστεί με την BMW M Hybrid V8, στην καινούργια κατηγορία GTP, όπου θα αντιμετωπίσει τα πρωτότυπα των Acura, Cadillac και Porsche, με τις Alpine και Lamborghini να καταφθάνουν το 2024.





