Live: GT World Challenge Asia – Sepang

Παρακολουθήστε ζωντανά τους αγώνες του GT World Challenge Asia από τον εναρκτήριο γύρο της σεζόν στη Sepang της Μαλαισίας.

Το Πρωτάθλημα Ασίας GT World Challenge επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο στη Sepang, όπου θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος της σεζόν του 2022, έπειτα από διακοπή διετίας. Οι ταξιδιωτικές επιπλοκές που προέκυψαν από την πανδημία εμπόδισαν τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος το 2020 και το 2021. Ωστόσο φέτος, το Πρωτάθλημα GT3 της Ασίας μπορεί να επιστρέψει, ξεκινώντας από τη Μαλαισία, όπου διεξάγεται παραδοσιακά η πρεμιέρα της σεζόν.

Τη φετινή σεζόν απαρτίζουν συνολικά 12 αγώνες διάρκειας 60 λεπτών, οι οποίοι θα διεξαχθούν σε 6 πίστες, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται στην Ιαπωνία. Αυτοί οι αγώνες (στη Suzuka, το Fuji, το Sugo και την Okayama) θα προσμετρήσουν επίσης σε ένα αυτόνομο εθνικό πρωτάθλημα για ιαπωνικές ομάδες και οδηγούς.

Οκτώ αυτοκίνητα GT3, θα αγωνιστούν αυτό το Σαββατοκύριακο στη Sepang, πριν το grid διογκωθεί σημαντικά (15 συμμετοχές) από το γύρο της Suzuka και μετά. Επτά από τα αυτοκίνητα που θα αγωνιστούν στη Sepang θα αγωνιστούν επίσης στην Ιαπωνία και στη νέα πίστα Mandalika της Ινδονησίας, η οποία ολοκληρώνει τη σεζόν τον Οκτώβριο.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι Triple Eight JMR (Mercedes-AMG), Audi Sport Team X Works και AMAC Motorsport (Porsche), οι οποίοι έχουν προηγούμενη εμπειρία στο Πρωτάθλημα. Οι νικητές των 12 Ωρών του Bathurst το 2019, η ομάδα της EBM (Porsche), θα κάνει το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα μαζί με την Yogibo Racing (Ferrari), μια νέα ιαπωνική ομάδα που έχει γνωρίσει επιτυχία στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Super GT.

Έξι συμμετοχές GT4 έχουν επίσης επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Η Comet Racing έχει δεσμευτεί και στις δύο κατηγορίες και προστίθενται δύο ακόμη Mercedes-AMG: Team GMB και Team Scala. Υπάρχει επίσης μια McLaren για την CREF Motorsport, καθώς και δύο Toyota από την Akiland Racing και την Koshido Racing.

Σε κάθε αγώνα υπάρχει υποχρεωτική αλλαγή οδηγού μεταξύ 25ου και 35ου λεπτού. Τα τρία πρώτα πληρώματα θα εκτίσουν ποινή επιτυχίας 15, 10 ή 5 δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια του pit stop του επόμενου αγώνα.

Η ζωντανή μετάδοση του 1ου αγώνα από τη Sepang θα ξεκινήσει το Σάββατο, 21 Μαΐου στις 10:15 (επάνω βίντεο) και του 2ου αγώνα την Κυριακή, 22 Μαΐου, στις 07:00 (κάτω βίντεο).

Live timing

2ος αγώνας: Κυριακή 07:00

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!