Στο Μονακό η Nissan e.dams για τον αγώνα της Formula E

Η Formula E θα ταξιδέψει αυτό το Σαββατοκύριακο στο εμβληματικό σιρκουί του Μονακό, για τη διεξαγωγή του 6ου γύρου της φετινής σεζόν.

Στο Μονακό η Nissan e.dams για τον αγώνα της Formula E

Η Formula E θα ταξιδέψει αυτό το Σαββατοκύριακο στο εμβληματικό σιρκουί του Μονακό, για τη διεξαγωγή του 6ου γύρου της φετινής σεζόν.

Η ομάδα της Nissan e.dams είχε κατακτήσει την 6η θέση πέρυσι στο Μονακό και στοχεύει να βελτιώσει τα αποτελέσματά της στο E-Prix αυτού του Σαββατοκύριακου. Η παγκοσμίου φήμης πίστα του Μόντε Κάρλο αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, που η Formula E χρησιμοποιούσε τμήμα της κανονικής χάραξης της πίστας, φέτος ο αγώνας θα διεξαχθεί καθ’ όλο το μήκος της μήκους 3,337 μ. διαδρομής που χρησιμοποιεί και η Formula 1 στους στενούς δρόμους του πριγκιπάτου.

Ο Tommaso Volpe, γενικός διευθυντής της Nissan Formula E και διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Nissan e.dams στην Formula E, δήλωσε: «Μόλις φτάνεις στο Μονακό νιώθεις την ιστορία και το πάθος για τους αγώνες. Είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό θέαμα και δεν υπάρχει καλύτερη πίστα από αυτήν, για να δείξουμε πόσο συναρπαστικά και ισχυρά είναι τα ηλεκτρικά μονοθέσια της Nissan. Για άλλη μια φορά η χάραξη της πίστας θα έχει κάποιες τροποποιήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε στα δεδομένα της περασμένης σεζόν για το στήσιμο του μονοθεσίου».

«Η προετοιμασία που κάναμε στον προσομοιωτή θα είναι καθοριστική και όλη η ομάδα έχει δουλέψει σκληρά για να βρεθεί το βέλτιστο πακέτο για τον αγώνα. Φέτος υπάρχει επίσης λιγότερος χρόνος κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, επομένως δεν υπάρχει χρόνος για τους οδηγούς και τους μηχανικούς να δοκιμάσουν διαφορετικές λύσεις. Κάθε μεμονωμένη πτυχή του αυτοκινήτου πρέπει να είναι έτοιμη πριν φτάσουμε. Το τελευταίο E-Prix εδώ ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικό, επομένως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή θέση στις κατατακτήριες δοκιμές και τον αγώνα».

Και σε αυτή τη σεζόν, η ομάδα θα συνεχίσει να συνδέει την παρουσία της στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα, με τα επιβατικά ηλεκτρικά οχήματα της Nissan. Ο Sebastien Buemi θα αγωνιστεί ξανά με το #23 Nissan Ariya, που πήρε το όνομά του από το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό crossover SUV της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Maximilian Günther θα αγωνιστεί με το #22 Nissan LEAF, που πήρε το όνομά του από το γνωστό EV της Nissan που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2010.

Η Nissan αγωνίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό. Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να εξηλεκτρίσει τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Η Nissan εκμεταλλεύεται τα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά τεχνογνωσίας από τους αγώνες, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!