Με υπερειδική στο ΟΑΚΑ η έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το 2022

Ο εθνικός μας αγώνας θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022

Με υπερειδική στο ΟΑΚΑ η έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το 2022

Ο εθνικός μας αγώνας θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2022

Τις πρώτες λεπτομέρειες για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2022 έδωσαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού και μέλη της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι η υπερειδική διαδρομή θα μεταφερθεί από την πλατεία Συντάγματος, όπου διεξήχθη φέτος, στο Ολυμπιακό Στάδιο, στα πρότυπα της διετίας 2005-2006.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπερειδική διαδρομή δε δόθηκαν, πάντως η Αλυτάρχης του Ράλλυ Ακρόπολις, Ανίτα Πασαλή, απαντώντας σε ερώτηση του MotorOne είπε ότι “έχουμε εμπειρία από τις προηγούμενες φορές που διοργανώσαμε υπερειδική, για το μοντέλο που θα ακολουθήσουμε”. Αναμένεται η υπερειδική να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022, σε ασφάλτινη διαδρομή με δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα να κινούνται παράλληλα. Επίσης, το Ράλλυ Ακρόπολις θα αποτελέσει τον καταληκτικό αγώνα του Πρωταθλήματος Junior WRC του 2022, με τους νεαρούς οδηγούς να συμμετέχουν με Ford Fiesta, κατηγορίας Rally3.

Όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας που θα τηρηθούν και το φαινόμενο της ακύρωσης μίας ειδικής διαδρομής στο φετινό αγώνα, λόγω παρουσίας θεατών σε επικίνδυνα σημεία, ο κ. Αυγενάκης απάντησε σχετικά σε ερώτηση του MotorOne: “Το ένα περιστατικό που είχαμε φέτος ίσον κανένα. Το υγιές κομμάτι των θεατών πρέπει να επιβληθεί του άμυαλου. Πάντως δεν θα γίνει καμία έκπτωση σε θέματα ασφαλείας και κανόνων”.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στη διεξαγωγή Συνεδρίου, στις αρχές του Δεκεμβρίου, όπου το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Kapa Research θα αναλύσουν το οικονομικό αποτύπωμα και την απήχηση του αγώνα στη χώρα, ενώ προσκεκλημένοι από τη FIA, τον Promoter του θεσμού και την πλευρά των χορηγών θα σκιαγραφήσουν την επόμενη μέρα του θεσμού γενικότερα, αλλά και του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ειδικότερα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!