Με i20 WRC o Oliver Solberg στο Ράλλυ Monza

Ο νεαρός Σουηδός επιβεβαίωσε ότι θα οδηγήσει ένα Hyundai i20 World Rally στο φινάλε της σεζόν, από τις 19 ως τις 21 Νοεμβρίου

Με i20 WRC o Oliver Solberg στο Ράλλυ Monza

Ο νεαρός Σουηδός επιβεβαίωσε ότι θα οδηγήσει ένα Hyundai i20 World Rally στο φινάλε της σεζόν, από τις 19 ως τις 21 Νοεμβρίου

Ο Oliver Solberg έκανε τον πρώτο του αγώνα στην άσφαλτο, με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, νωρίτερα αυτό το μήνα στο Ράλλυ Ισπανίας, τερματίζοντας έβδομος με τον νέο συνοδηγό Craig Drew στο πλευρό του. Όπως ανακοίνωσε, θα οδηγήσει ένα από τα τρία Hyundai i20 Coupe WRC στο φινάλε της σεζόν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, που σηματοδοτεί το τέλος για την τρέχουσα γενιά των αυτοκινήτων WRC όπως τα ξέρουμε, καθώς το πρωτάθλημα ετοιμάζεται να μπει σε μια ολοκαίνουργια υβριδική εποχή το 2022.

Το Ράλλυ Monza περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές στη διάσημη πίστα Autodromo Nazionale de Monza καθώς και απαιτητικές διαδρομές στα βουνά βόρεια της πίστας, μια πρόκληση που ο Oliver – γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Petter Solberg – περιμένει με ανυπομονησία. «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο Hyundai i20 Coupe WRC για το Rally Monza», είπε ο Solberg. «Φυσικά, αυτή είναι η τελευταία διοργάνωση με αυτή τη γενιά αυτοκινήτων, οπότε είναι φανταστικό να οδηγείς στην «αποχαιρετιστήρια εκδήλωση»  και μάλιστα στη θρυλική πίστα της Monza!». «Έχω καλές αναμνήσεις από τη Monza αφού τερμάτισα 2ος στο WRC2 και 7ος στη γενική κατάταξη πέρυσι. Οι ειδικές διαδρομές εκεί είναι πολύ δύσκολες και μπορεί να είναι στεγνές, βρεγμένες ή ακόμα και χιονισμένες, όμως πάμε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε», πρόσθεσε.

Ο Solberg θα μοιραστεί το τρίτο εργοστασιακό υβριδικό i20 N WRC Rally1 της Hyundai Motorsport με τον Dani Sordo την επόμενη σεζόν. Η ομάδα δεν έχει ανακοινώσει σε ποιους αγώνες θα συμμετάσχει ο κάθε οδηγός, αν και είναι σίγουρο ότι ο Sordo θα υποστηρίζει και θα καθοδηγεί τον Solberg στους αγώνες που δε τρέχει.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!