Και το DTM θα… βιώσει την ηλεκτρική εποχή (video)

Με την παρουσίαση του πρωτότυπου DTM Electric Design Model στο περιθώριο του φινάλε στης σεζόν στο Norisring, η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται μια ανάσα μακριά από τους αγώνες του θεσμού

Και το DTM θα… βιώσει την ηλεκτρική εποχή (video)

Με την παρουσίαση του πρωτότυπου DTM Electric Design Model στο περιθώριο του φινάλε στης σεζόν στο Norisring, η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται μια ανάσα μακριά από τους αγώνες του θεσμού

Καθώς ο ηλεκτρισμός εισβάλλει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με την ευκαιρία του αγώνα στο Norisring, μέσα στην πόλη της Νυρεμβέργης, παρουσιάστηκε το επόμενο βήμα προς τον εξηλεκτρισμό του Γερμανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού. Ο επικεφαλής του DTM, Gerhard Berger, ο Matthias Zink (CEO Automotive Technologies της Schaeffler), o Dr. Jochen Schröder (President E-Mobility Division της Schaeffler) και ο Fred Türk (Αντιπρόεδρος της MAHLE Motorsport) παρουσίασαν το DTM Electric Design Model. Πρόκειται για ένα μοντέλο, σε φυσικό μέγεθος, του πρωτοτύπου αγωνιστικού για το DTM που εξελίσσεται αυτό τον καιρό και δίνει μια πρώτη ιδέα για το πώς θα μοιάζουν τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα του θεσμού. Φυσικά, οι συμμετέχουσες ομάδες στο DTM Electric θα μπορούν να προσαρμόσουν το πλαίσιο με βάση τα δικά τους σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

«Η αποκάλυψη του DTM Electric στο Norisring είναι ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς ως πρωτοπόρος εταιρεία στην ηλεκτρονική κινητικότητα», δήλωσε ο Matthias Zink, CEO Automotive Technologies της Schaeffler. «Η τεχνολογία και η εμφάνιση του αυτοκινήτου πλησιάζουν σε αυτό που θα μπορούσε να συμμετέχει σε αγώνες από το 2023 και μετά». Το DTM Electric Design Model είναι το επόμενο μεγάλο βήμα μετά την παρουσίαση του DTM Electric Demo Car στο Hockenheim τον Νοέμβριο του 2020. Πάνω από 1.000 ίπποι και τελικές ταχύτητες άνω των 300 χλμ/ώρα θα προσφέρουν μια “εξηλεκτρισμένη” εμπειρία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό στο μέλλον, καθώς το DTM Electric είναι ικανό να συμμετάσχει σε  αγώνες στο υψηλότερο επίπεδο με τη βοήθεια ισχυρών συνεργατών όπως οι πρωτοπόροι της DTM Electric,  Schaeffler και η MAHLE.

Ο επικεφαλής του DTM, Gerhard Berger, είναι ενθουσιασμένος για το επόμενο βήμα προς το DTM Electric: «Η ανάπτυξη του DTM Electric βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να παρουσιάσουμε το επόμενο βήμα με το DTM Electric Design Model. Η εμφάνιση του αυτοκινήτου εκφράζει το όραμά μας για μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά αγώνων υψηλής απόδοσης: φουτουριστική, αεροδυναμικά αποδοτική, καινοτόμα και σπορ». Τα αυτοκίνητα DTM Electric θα διαθέτουν ηλεκτρικούς κινητήρες από την Schaeffler σε κάθε τροχό, με απεριόριστη μεταβλητή κατανομή ροπής και, ως εκ τούτου, φτάνουν σε άλλα επίπεδα τη δυναμική οδήγηση και την ανάκτηση ενέργειας. Επιπλέον, θα εγκατασταθεί το σύστημα διεύθυνσης Space Drive που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία στο DTM. Καινοτόμες λύσεις θερμικής διαχείρισης από την MAHLE θα διασφαλίσουν την ψύξη των κινητήρων κατά τη διάρκεια των αγώνων. Έτσι η DTM Electric θα λειτουργήσει ως εργαστήριο καινοτομίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!