Νίκη εντός έδρας για τον Thierry Neuville (video)

Πρώτη εφετινή νίκη στο WRC για τον Βέλγο οδηγό της Hyundai και μάλιστα στον αγώνα της πατρίδας του, το Ypres Rally

Νίκη εντός έδρας για τον Thierry Neuville (video)

Πρώτη εφετινή νίκη στο WRC για τον Βέλγο οδηγό της Hyundai και μάλιστα στον αγώνα της πατρίδας του, το Ypres Rally

Ο Thierry Neuville παρέμεινε στην κορυφή της γενικής κατάταξης σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά τη σκληρή επίθεση από τον ομόσταυλό του, Craig Breen, την πρώτη ημέρα. Το δίδυμο της Hyundai με τα i20 τερμάτισε στις δύο πρώτες θέσεις μετά από τρεις ημέρες και σχεδόν 300 χιλιόμετρα αγώνα, στους στενούς αγροτικούς δρόμους και την πίστα Spa-Francorchamps, όπου διεξήχθη η Power Stage.

Η τελική διαφορά ανάμεσα στους δύο ήταν 30,7 δευτερόλεπτα και σηματοδότησε την πρώτη νίκη σε WRC για τον συνοδηγό του Neuville, Martijn Wydaeghe. Η επιτυχία κρατά ζωντανή την ελπίδα για διεκδίκηση του τίτλου από τον Βέλγο οδηγό, ο οποίος βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της κατάταξης, μαζί με τον Elfyn Evans.

Μετά την τελευταία ειδική διαδρομή στην πίστα του  Spa, ο Neuville πανηγύρισε τη νίκη του κάνοντας ντόνατς με το αγωνιστικό i20 και δήλωσε : «Έπρεπε να τα καταφέρουμε εδώ, όχι μόνο επειδή η διοργάνωση ήταν στην πατρίδα μας, αλλά λόγω της ανάγκης να κερδίσουμε βαθμούς για το πρωτάθλημα. Ήταν πραγματικά ξεχωριστό αυτό που κάναμε στην τελευταία ειδική διαδρομή στην ωραιότερη πίστα του κόσμου. Ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο και ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Ήταν χαρά μου να δώσω αυτή την πρώτη νίκη στον Martijn εδώ στο Βέλγιο. Θα έπρεπε να είχε έρθει νωρίτερα, αλλά ήμασταν άτυχοι».

Οι Neuville, Breen και Ott Tanak κέρδισαν 15 από τις 20 ειδικές διαδρομές για τη Hyundai Motorsport και το 1-2 έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα να μειώσει στους 41 βαθμούς την απόσταση από την κορυφή της βαθμολογίας όπου βρίσκεται η Toyota Gazoo Racing.

Για τον Ιρλανδό Breen, αυτή ήταν μόλις η δεύτερη συμμετοχή του σε ασφάλτινο αγώνα με το i20 World Rally Car και το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο. Η απόδοσή τους βοήθησε να κάνει η  ομάδα της Hyundai Motorsport το πρώτο «1-2» για το 2021. «Μερικές φορές, υπάρχει πολύς χρόνος ανάμεσα στους αγώνες μας, οπότε μπορούμε να παλέψουμε για να μπούμε σε ρυθμό, αλλά δύο διαδοχικοί αγώνες με δύο βάθρα είναι εκπληκτικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Craig Breen. «Σίγουρα μου δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Είναι χαρά και τιμή μου να οδηγώ ένα τέτοιο αυτοκίνητο».

Ο Kalle Rovanpera τερμάτισε τρίτος με το Yaris μετά από εσωτερική μάχη με τους συναθλητές του στην Toyota Elfyn Evans και Sebastien Ogier. Οι ελπίδες του Ogier για μια θέση στο βάθρο εξανεμίστηκαν μετά από ένα κλατάρισμα ελαστικού το πρωί της Κυριακής. Ο Γάλλος με τον τερματισμό του στην Πέμπτη θέση διατηρεί την πρώτη θέση στην κατάταξη του Πρωταθλήματος οδηγών με 38 βαθμούς από τον δεύτερο, Evans τέσσερις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν.

Ένα σκασμένο ελαστικό στοίχισε πολύτιμο χρόνο και στον Tanak το πρωί του Σαββάτου, ρίχνοντας τον τελικά στην έκτη θέση της κατάταξης του Ypres Rally και στην Πέμπτη θέση της κατάταξης του Πρωταθλήματος.

Οι απαιτητικοί δρόμοι του Βελγίου προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων. Οι Takamoto Katsuta και Adrien Fourmaux εγκατέλειψαν μετά από σημαντικά ατυχήματα, ενώ οι Gus Greensmith και ο Pierre-Louis Loubet βρέθηκαν πολύ χαμηλά στην κατάταξη μετά από μικρότερα ατυχήματα το πρωί του Σαββάτου.

Επόμενος αγώνας, το Ράλλυ Ακρόπολις που επιστρέφει στο WRC για πρώτη φορά από το 2013 και θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, με κέντρο τη Λαμία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!