F1: Η Honda θέλει να παραμείνει πρωταθλήτρια με την Aston Martin

Μετά το πέρας της συνεργασίας με την Red Bull, το 2026, η Honda θέλει τίτλους με την Aston Martin, ίσως και με τη συμβολή του Max Verstappen.

F1: Η Honda θέλει να παραμείνει πρωταθλήτρια με την Aston Martin

Μετά το πέρας της συνεργασίας με την Red Bull, το 2026, η Honda θέλει τίτλους με την Aston Martin, ίσως και με τη συμβολή του Max Verstappen.

Η Honda έχει ως γνωστόν συμβόλαιο συνεργασίας με την πρωταθλήτρια Red Bull στη Formula 1 μέχρι και το 2025, ενώ από το 2026 θα είναι επίσημος προμηθευτής κινητήρων της Aston Martin.

Τα «μαγικά» του Ιάπωνα κατασκευαστή κινητήρων, σε συνδυασμό με την σχεδιαστική ιδιοφυία του Adrian Newey, έδωσαν το καλύτερο μονοθέσιο στον Max Verstappen δίνοντάς του τη δυνατότητα να κερδίσει 3 διαδοχικούς τίτλους, το 2021, 2022 και το 2023, με τη Red Bull να «κλειδώνει» δύο φορές το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Tο 2026, όταν η Honda «μεταναστεύσει» στην Aston Martin, η Red Bull όπως και η Visa Cash App RB θα συνεργαστούν με την Ford, η οποία θα μπει ξανά στην Formula 1 μετά από μια απουσία δύο και πλέον δεκαετιών.

Ο Ιάπωνας πρόεδρος του HRC, του αγωνιστικού τμήματος της Honda, Koji Watanabe δήώσε σχετικά με την συνεργασία ότι σκοπεύουν να είναι «παγκόσμιοι πρωταθλητές από το 2026 και μετά». Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά για τον Ιάπωνα κατασκευαστή; Ο Watanabe διασαφηνίζει ότι ο στόχος δεν θα είναι εύκολος, αλλά είναι εφικτός. Άλλωστε και ο Καναδός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Aston Martin, Lawrence Stroll, έχει κάνει ξεκάθαρο το στόχο του για την διεκδίκηση τίτλων από το 2026.

Όλα αυτά ακούγονται ιδανικά για τον Fernando Alonso, ο οποίος, όντας ο νούμερο 1 οδηγός στην Aston Martin αυτή την περίοδο, θα μπορούσε δυνητικά να κυνηγήσει τον τρίτο πολυπόθητο τίτλο. Η πρόσφατη μάλιστα ανανέωση του συμβολαίου του Ισπανού στην Aston Martin έως και το 2026, προδιαγράφει ένα μέλλον γεμάτο αισιοδοξία για όλους τους εμπλεκόμενους.

Όμως ο Alonso θα κλείνει τότε τα 45 χρόνια ζωής και, παρότι ο «γερόλυκος» του σπορ δείχνει αγέραστος, η Honda «κλείνει το μάτι» στον Max Verstappen. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής έχει συμβόλαιο με την Red Bull έως και το 2028, όμως μια πιθανή πτώση στην απόδοση του μονοθεσίου του, ή οι πολιτικές εξελίξεις εντός της ομάδας, μπορεί να τον ωθήσουν σε πρόωρη αποχώρηση.

Ο Watanabe δήλωσε σχετικά με τον Max στο Motorsport.com: «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να δουλέψουμε ξανά μαζί μια μέρα. Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον. {…} Είναι ο Νο 1 οδηγός στην Formula 1 σήμερα».

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο Lawrence Stroll έκανε πρόσφατα μια πολύ δελεαστική πρόταση στον Adrian Newey ο οποίος αυτή τη περίοδο τελεί χρέη επικεφαλής τεχνικού συμβούλου στην Red Bull. Αν ο Καναδός επιχειρηματίας καταφέρει να «χτίσει» την νέα «υπερομάδα» της Formula 1, με κορυφαίους οδηγούς, κινητήρες και σχεδιαστές, μπορεί στο μέλλον να δούμε άλλη μια επανάληψη κυριαρχίας, α λα Red Bull…

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!