F1: Η Aston Martin έκανε δελεαστική προσφορά στον Adrian Newey

H ομάδα της Aston Martin στη Formula 1 προσέγγισε τον Adrian Newey, επικεφαλής τεχνικό σύμβουλο της Red Bull, και του προσέφερε συμφωνία πολλών εκατομμυρίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

F1: Η Aston Martin έκανε δελεαστική προσφορά στον Adrian Newey

H ομάδα της Aston Martin στη Formula 1 προσέγγισε τον Adrian Newey, επικεφαλής τεχνικό σύμβουλο της Red Bull, και του προσέφερε συμφωνία πολλών εκατομμυρίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Δεν είναι μόνο οι κορυφαίοι οδηγοί που βρίσκονται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων της μεταγραφικής αγοράς της Formula 1. Ο Adrian Newey, επικεφαλής τεχνικός σύμβουλος της Red Bull, είναι ο πιο περιζήτητος μηχανολόγος του grid. Σύμφωνα με ολοένα και πιο επίμονες φήμες, οι οικονομικές προτάσεις που γίνονται στον 65χρονο Βρετανό πλησιάζουν όλο και περισσότερο αυτές των κορυφαίων οδηγών.

Σύμφωνα με το ιταλικό Motorsport, η τελευταία προσφορά προς το Newey προέρχεται από την Aston Martin. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Lawrence Stroll που κάνει προσπάθεια να αποκτήσει το Βρετανό τεχνικό. O Καναδός ιδιοκτήτης της ομάδας (και της αυτοκινητοβιομηχανίας Aston Martin Lagonda) είχε κάνει και στο παρελθόν μια πολύ δελεαστική προσφορά, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει το Newey να αλλάξει στρατόπεδο.

Η πρόταση έγινε κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου στο GP Σαουδικής Αραβίας, όπου υπήρξε μια φαινομενικά τυχαία συνάντηση μεταξύ του Newey και του Stroll (έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο) και ίσως η υπόσχεση μιας ημερομηνίας για να το συζητήσουν περαιτέρω.

Ο Adrian Newey εργάζεται στη Red Bull από το 2005 και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ομάδας και στις επιτυχίες που σημείωσε με το Sebastian Vettel και το Max Verstappen. Τα τελευταία χρόνια δεν ασχολείται καθημερινά με τα ζητήματα της Formula 1 και έχει μεγάλη αυτονομία, καθώς και υψηλότατες απολαβές πολλών εκατομμυρίων.

Σήμερα, όμως, υπάρχουν κάποιες μεταβλητές που ενδέχεται να έχουν αλλάξει το σκηνικό. Οι διαμάχες στο εσωτερικό της Red Bull με επίκεντρο τον επικεφαλής Christian Horner καθώς και η κατασκευή μονάδων ισχύος (ένα εγχείρημα στο οποίο αφιερώθηκε σημαντικά ο Newey) θα απαιτήσουν μια περίοδο προσαρμογής.

O Newey αναμένεται να εξετάσει την κατάσταση εντός της Red Bull πριν βγάλει την απόφασή του, αν και το πιθανότερο είναι ότι θα ολοκληρώσει την καριέρα του εκεί, όπου του δίνεται επίσης η δυνατότητα να σχεδιάσει ένα hypercar 1.100+ ίππων, την RB17, και να ασχοληθεί με την αεροδυναμική σκαφών ιστιοπλοΐας. Ο Βρετανός τεχνικός υπέγραψε πέρυσι πολυετή επέκταση του συμβολαίου του και είχε δηλώσει ότι δε σκοπεύει να αποχωρήσει από τη Red Bull.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!