Στην Ελλάδα οι plug-in υβριδικές εκδόσεις του Audi Q3 (τιμές)

Κατά το λανσάρισμά τους, τα Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e συνοδεύονται από επιπλέον όφελος ηλεκτροκίνησης, ύψους 3.000 ευρώ

Στην Ελλάδα οι plug-in υβριδικές εκδόσεις του Audi Q3 (τιμές)

Κατά το λανσάρισμά τους, τα Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e συνοδεύονται από επιπλέον όφελος ηλεκτροκίνησης, ύψους 3.000 ευρώ

Την έναρξη διάθεσης των plug-in υβριδικών εκδόσεων του νέου Q3, ανακοίνωσε η Kosmocar-Audi. Τα Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας, ενώ ως εταιρικά αυτοκίνητα δεν επιβαρύνονται με φόρο χρήσης.

Στην Ελλάδα, το Q3 45 TFSI e έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 45.900 €, ενώ η αντίστοιχη για το Q3 Sportback 45 TFSI e είναι 49.550 €. Μάλιστα για περιορισμένο χρονικό διάστημα, τα δύο υβριδικά SUV προσφέρονται με επιπλέον όφελος ηλεκτροκίνησης ύψους 3.000 €.

Με ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τα 61 χλμ. (στον κύκλο δοκιμών NEDC) και συνδυασμένη ισχύ 245 ίππων υπόσχονται να προσφέρουν επιδόσεις, οικονομία και μια εύκολη, ομαλή μετάβαση στην εξηλεκτρισμένη καθημερινότητα.

Αμφότερα χρησιμοποιούν τον κινητήρα 1.4 TFSI, με ισχύ 150 ίππων, σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη (PSM),  με ισχύ 116 ίππων, ο οποίος αποτελεί ενιαία μονάδα με το αυτόματο κιβώτιο S tronic έξι σχέσεων, μαζί με τον διαχωριστικό συμπλέκτη. Με ταυτόχρονη χρήση των δύο κινητήρων η ισχύς (που μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς) φτάνει τους 245 ίππους (180 kW) και η ροπή τα 400 Nm.

Και τα δύο μοντέλα επιταχύνουν 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ έχουν μέγιστη ταχύτητα 210 χλμ./ώρα. Σε μεικτό κύκλο χρήσης (NEDC) η κατανάλωση του Q3 45 TFSI e είναι 1,4 – 1,7 λίτρα ανά 100 χλμ. (32 – 39 γραμμ. CO2). Οι αντίστοιχες τιμές για το Q3 Sportback 45 TFSI e είναι ίδιες για την κατανάλωση ενώ για τους ρύπους είναι 33 – 38 γραμμάρια CO2.

Η μπαταρία υψηλής τάσης βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του οχήματος, μπροστά από τον πίσω άξονα. Τα 96 πρισματικά της στοιχεία αποθηκεύουν 13 kWh ενέργειας (10,4 kWh εκμεταλλεύσιμη). Φορτίζονται χρησιμοποιώντας είτε συνεχές ρεύμα (DC) με ισχύ 11 kW είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), σε πρίζα σούκο ή υποδοχή 400 Volts, 3,6 kW. Με την τελευταία, μια άδεια μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί σε 3 ώρες και 45 λεπτά χρησιμοποιώντας το στάνταρ καλώδιο φόρτισης.

Φυσικά, τα δύο μοντέλα διατηρούν τα γνώριμα χαρακτηριστικά του Q3 : Ευρύχωρα στο εσωτερικό, με καθίσματα που προσφέρουν άνεση ενώ τα πίσω καθίσματα μετατοπίζονται κατά μήκος. Υπάρχουν πολλές επιλογές διαμόρφωσης για αύξηση του χώρου αποσκευών, που ποικίλλει από 380 έως 1.375 λίτρα.

Και τα δύο διατίθενται με το πλήρες πακέτο infotainment και συνδεσιμότητας Virtual Cockpit με οθόνη αφής, φωνητικό έλεγχο, πρόγραμμα πλοήγησης MMI Navigation plus, πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες Audi connect και τις υπηρεσίες Car-to-X, ενώ η εφαρμογή myAudi συνδέει το αυτοκίνητο με smartphone. Προαιρετικά μπορεί κάποιος να τοποθετήσει το Audi phone box και το Bang& Olufsen Premium Sound System με virtual 3D ήχο.

Το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης περιλαμβάνει στον βασικό εξοπλισμό τα Audi pre sense, lane departure warning, turn assist, swerve assist ενώ διαθέσιμο προαιρετικά είναι το adaptive cruise control, για εμπειρία ημιαυτόνομης οδήγησης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!