Στο Μόναχο η πρεμιέρα του νέου Renault Megane

To οικογενειακό μοντέλο μεταμορφώνεται σε ένα ηλεκτρικό crossover

Στο Μόναχο η πρεμιέρα του νέου Renault Megane

To οικογενειακό μοντέλο μεταμορφώνεται σε ένα ηλεκτρικό crossover

Η Renault ανακοίνωσε την παρουσία της στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA του Μονάχου (6-12 Σεπτεμβρίου), η οποία θα περιλαμβάνει και μία σημαντική παγκόσμια πρεμιέρα: το ολοκαίνουργιο Megane E-Tech 100% Electric.

Η γαλλική μάρκα θα είναι παρούσα στην αίθουσα B1 του εκθεσιακού χώρου στο Μόναχο, που αντικαθιστά πλέον την έκθεση της Φρανκφούρτης. Εκεί θα έχει ένα σημείο αφιερωμένο στο Megane E-Tech 100% Electric από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, κατά την πρώτη ημέρα για τους δημοσιογράφους. Ωστόσο, από την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στο περίπτερο της Renault θα εκτίθεται το πρωτότυπο μοντέλο R5, αποτίοντας φόρο τιμής στο αυθεντικό Renault 5, από το οποίο θα υπάρχουν στο χώρο επιλεγμένες για την περίσταση εκδόσεις.

Δείτε ακόμη: Τα Renault 5 και 4 επιστρέφουν ως ηλεκτρικά

To νέο concept περιπτέρου της γαλλικής φίρμας ονομάζεται “Renault studiault”. Προσφέρει μια ευέλικτη κατασκευή που θα επιτρέπει στο περίπτερο να προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαιτούμενες ανάγκες επικοινωνίας. Σε αυτές θα περιλαμβάνονται εκπομπές ομιλίας, περιεχόμενο video, που θα προβάλλεται σε κινητές οθόνες, έκθεση vintage οχημάτων ή τεχνολογικές επιδείξεις.

Πάντως, η Renault παρουσίασε πριν από περίπου ένα μήνα μια έκδοση προ-παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού Megane E-Tech. Οι καμουφλαρισμένες φωτογραφίες αποκάλυπταν το crossover μοντέλο, το οποίο βασίζεται στο πρωτότυπο eVision. Για την κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί η νέα πλατφόρμα CMF-EV, προϊόν της συνεργασίας Nissan-Renault, που αφορά αποκλειστικά σε ηλεκτρικά μοντέλα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!