Στο νέο υπερσύγχρονο προσομοιωτή οι ελπίδες της Ferrari για το 2022

Στις εγκαταστάσεις της Scuderia στο Fiorano βρίσκεται το “κλειδί” της εξέλιξης του νέου μονοθέσιου

Στο νέο υπερσύγχρονο προσομοιωτή οι ελπίδες της Ferrari για το 2022

Στις εγκαταστάσεις της Scuderia στο Fiorano βρίσκεται το “κλειδί” της εξέλιξης του νέου μονοθέσιου

Μετά από προετοιμασία δύο ετών ολοκληρώθηκε στο Fiorano η κατασκευή του νέου προσομοιωτή της Ferrari. Θα αρχίσει να χρησιμοποιείται από τον Σεπτέμβριο και θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εναρμόνιση των μονοθεσίων της Ferrari στους νέους κανονισμούς της Formula 1 από το 2022.

Παράλληλα θα εξελίσσεται και το φετινό μονοθέσιο SF21 στον ήδη υπάρχοντα εξομοιωτή που βρίσκεται στο Maranello, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την εκπαίδευση νέων οδηγών συμπεριλαμβανομένων του επίσημου οδηγού δοκιμών Callum Ilott και του οδηγού της Formula 2, Robert Shwartzman.

Ο προσομοιωτής βρίσκεται στο Fiorano, θα αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» της ομάδας και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Ferrari και της εταιρείας Dynisma με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην μηχανικός της Ferrari, Ashley Warne.

Ο Gianmaria Fulgenzi, επικεφαλής προμηθειών της Ferrari, δήλωσε: “Η προσομοίωση και η ψηφιακή τεχνολογία θα διαδραματίσουν έναν ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός μονοθεσίου της Formula 1 και πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή, εστιάζοντας στη δημιουργία ενός εργαλείου που θα μας επιτρέψει να κάνουμε μεγάλο άλμα σε αυτόν τον τομέα”.

Στόχος είναι το μονοθέσιο του 2022 να είναι πιο ανταγωνιστικό γιατί εφέτος με 9 από 23 αγώνες να έχουν πραγματοποιηθεί, η Ferrari βρίσκεται στην 4η θέση, 19 βαθμούς πίσω από την 3η McLaren.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!