Jaguar E-Type Unleashed: Ένα σύμβολο του χώρου του αυτοκινήτου

Η E-Type UK παρουσιάζει την “Unleashed”, μια νέα έκδοση του εμβληματικού μοντέλου, με κορυφαίες επιδόσεις και πολλές ανέσεις

Jaguar E-Type Unleashed: Ένα σύμβολο του χώρου του αυτοκινήτου

Η E-Type UK παρουσιάζει την “Unleashed”, μια νέα έκδοση του εμβληματικού μοντέλου, με κορυφαίες επιδόσεις και πολλές ανέσεις

Το πρώτο μοντέλο “Unleashed” είναι μια E-Type σειράς 3 με V12 βενζινοκινητήρα 6,1 λίτρων με ψεκασμό καυσίμου, που αποδίδει 405 ίππους. Επίσης, εφοδιάζεται με ειδικά κατασκευασμένο πλαίσιο, σύστημα διεύθυνσης και ανάρτηση. Το αναβαθμισμένο εσωτερικό έχει φινιριστεί με εξαιρετικές λεπτομέρειες και σύγχρονες ανέσεις, όπως θερμαινόμενα καθίσματα και μπουτόν εκκίνησης λειτουργίας κινητήρα.

Κάθε δείγμα θα είναι χειροποίητο και θα έχει ανακαινιστεί για πάνω από 4.000 ώρες με στόχο την τελειότητα. Οι τιμές ξεκινούν από τα περίπου 145.000 ευρώ, ποσό, το οποίο καλύπτει την αγορά ακόμα ενός δωρεάν αυτοκινήτου. Περαιτέρω εκδόσεις “Unleashed” θα παρουσιαστούν στο εγγύς μέλλον. Με άλλα λόγια, η E-Type UK, ο διάσημος συντηρητής του ξεκάθαρα κλασικού σπορ αυτοκινήτου έχει αφιερώσει μια ολοκαίνουργια μάρκα για την εκ νέου απεικόνιση της E-Type.

Στην καρδιά της Unleashed βρίσκεται ένας σημαντικά βελτιωμένος V12 κινητήρας, που σχεδιάστηκε εκ νέου από την ομάδα κορυφαίων ειδικών της E-Type UK. Κάθε ένας από τους 12 κυλίνδρους έχει τρυπηθεί ξανά, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα του κινητήρα κατά 800 κ.εκ., από τα 5,3 στα 6,1 λίτρα, με μια νέα σπορ εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι με 12 κεραμικές στρώσεις, που εξασφαλίζει την εκκωφαντική απόδοση της Unleashed, η οποία συνοδεύεται από μια σπορ χροιά του κινητήρα, αν και εξακολουθεί να παραμένει ανεπαίσθητη, ώστε να μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για ένα άνετο grand tourer.

Στις πρόσθετες ευκολίες του οδηγού περιλαμβάνονται το τηλεχειριζόμενο κεντρικό κλείδωμα, μπουτόν εκκίνησης λειτουργίας κινητήρα, ηλεκτρικά παράθυρα, Bluetooth συνδεσιμότητα, ηχεία surround ήχου, θερμαινόμενο μπροστινό παρμπρίζ και πλήρες σύστημα κλιματισμού. Και, όπως σημειώσαμε και στην αρχή, κάθε δείγμα της Unleashed θα είναι χειροποίητο και θα έχει αποκατασταθεί έως την τελειότητα για πάνω από 4.000 ώρες, με τιμές, που θα ξεκινούν από τα περίπου 145.000 ευρώ συν το κόστος ενός ταιριαστού επιπλέον αυτοκινήτου, όπως η E-Type Series 3.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!