Οι τιμές του νέου DS 3 στην Ελλάδα

Το νέο DS 3, o διάδοχος του DS 3 Crossback, διαθέτει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση E-Tense με νέο σύστημα μετάδοσης, που αυξάνει την αυτονομία στα 404 χλμ.

Οι τιμές του νέου DS 3 στην Ελλάδα

Το νέο DS 3, o διάδοχος του DS 3 Crossback, διαθέτει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση E-Tense με νέο σύστημα μετάδοσης, που αυξάνει την αυτονομία στα 404 χλμ.

Η διάθεση του νέου DS 3 στην ελληνική αγορά ξεκίνησε. Το νεότερο μοντέλο της DS Automobiles, πιστό στο πρωτοποριακό ύφος της μάρκας, έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στον πιο προβεβλημένο θεσμό υψηλής ραπτικής, την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Το DS 3 Crossback παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το 2018, ενώ δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που το κατέστησε σημείο αναφοράς στην premium B SUV κατηγορία.

Το νέο DS 3, ανανεώνει την εξωτερική του σχεδίαση, ενσωματώνει νέες τεχνολογίες, εξελίσσει την αποδοτικότητα των κινητήρων του, με στόχο να παρέχει κορυφαίο επίπεδο ποιότητας και πολυτέλειας στην κατηγορία. Το DS 3 Βασίζεται στην «πολυενεργειακή» πλατφόρμα τελευταίας γενιάς CMP, η οποία μπορεί να δεχθεί αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, χωρίς απώλεια επιδόσεων ή συμβιβασμό στους χώρους καμπίνας και αποσκευών.

To γαλλικό μοντέλο διατηρεί τη τολμηρή σχεδιαστική του ταυτότητα και το εμπρός τμήμα ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της DS Automobiles. Στο σχεδιασμό δόθηκε έμφαση στη βελτίωση της αεροδυναμικής συμπεριφοράς. Οι αεραγωγοί στο κάτω τμήμα της νέας μάσκας πλαισιώνονται από δύο αεροτομές, που βελτιώνουν αισθητά το συντελεστή οπισθέλκουσας του οχήματος.

6 εσωτερικοί διάκοσμοι του νέου DS 3 χρησιμοποιούν υφάσματα υψηλής ποιότητας, δέρματα Claudia και Nappa που ξεχωρίζουν μέσω των εξιδεικευμένων τεχνικών κατεργασίας όπως η μοναδική ραφή pearl, η τεχνοτροπία φινιρίσματος «Clous de Paris» που συναντάται στην υψηλή ωρολογοποιία και η επεξεργασία δέρματος σε μοτίβο «bracelet». Ως προαιρετική επιλογή προσφέρονται θερμαινόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ.

Το νέο DS 3, είναι το πρώτο όχημα της κατηγορίας B του ομίλου Stellantis που ενσωματώνει το DS Iris System, το οποίο συναντάται στα DS 4 και DS 7. Το σύστημα infotainment προσφέρει 3D πλοήγηση και περιλαμβάνει έναν προσωπικό βοηθό, την Iris, που λειτουργεί με φωνητικές εντολές και ασύρματο screen mirroring για Android Auto και Apple CarPlay.

Το νέο DS 3 E-Tense είναι το πρώτο μοντέλο του Ομίλου Stellantis που φέρει μια νέα μπαταρία, χωρητικότητας 54 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα 50,8 kWh), Η νέα μπαταρία μπορεί να φορτίσει από 0 έως 80% σε 25 λεπτά σε ταχυφορτιστή DC 100 kW, ενώ σε τριφασικό wallbox 11 kW AC μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε περίπου 5 ώρες.

Ο νέος ηλεκτροκινητήρας HSM (Hybrid Synchronous Motor), κατασκευασμένος στο Trémery της Γαλλίας, προσφέρει ισχύ 115 kW (156 ίππους) και ροπή 260 Nm. Η νέα μπαταρία σε συνδυασμό με την βελτίωση της αεροδυναμικής, αυξάνει την αυτονομία του οχήματος σε 404 χιλιόμετρα στον συνδυασμένο κύκλο WLTP, ενώ ο οδηγός του Νέου DS 3 E-Tense έχει στην διάθεσή του έως 575 χιλιόμετρα αυτονομίας σε αστικό περιβάλλον (WLTP).

Την γκάμα του DS 3, ολοκληρώνουν ο diesel κινητήρας BlueHDi 130 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8 και δύο κινητήρες βενζίνης. Ο PureTech 100 σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και ο PureTech 130, με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων EAT8. Το DS 3 προσφέρεται σε 5 επίπεδα εξοπλισμού ανάλογα τον κινητήρα. Πιο συγκεκριμένα, οι εκδόσεις είναι: Bastille, Rivoli, Opera, Performance Line και Performance Line +.

Μεταξύ των αποκλειστικών υπηρεσιών της DS περιλαμβάνεται το πρόγραμμα DS Assistance που παρέχει 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια. Το DS 3 έρχεται με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

DS 3 Τιμές

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!