To Volvo EX30 θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουνίου

Το αμιγώς ηλεκτρικό μικρό SUV της Volvo είναι καθ’ οδόν.

To Volvo EX30 θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουνίου

Το αμιγώς ηλεκτρικό μικρό SUV της Volvo είναι καθ’ οδόν.

Η Volvo μας έδωσε την καλύτερη δυνατή ματιά στο επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της. Τώρα επιβεβαιώθηκε ότι θα ονομάζεται Volvo EX30. Θα βρίκεται κάτω από το XC40 Recharge στην επεκτεινόμενη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών SUV της εταιρείας.

Ως το εισαγωγικό ηλεκτρικό SUV της Volvo, το EX30 θα εξακολουθεί να διαθέτει την ογκώδη σχεδιαστική γλώσσα που βλέπουμε στα άλλα αυτοκίνητα της σουηδικής μάρκας, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου SUV EX90 που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Είδαμε μια teaser εικόνα του EX30 τον Νοέμβριο, αλλά αυτό το νέο βίντεο που δημοσιοποίησε η Volvo, αποκαλύπτει πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Βλέπουμε αμέσως ότι το EX30 θα λάβει παρόμοια διαμόρφωση στο πίσω μέρος με το μεγαλύτερο SUV, καθώς και με το XC40. Αυτό σημαίνει ότι θα πρόκειται ένα hatchback με έντονες γωνίες και το χαρακτηριστικό μοτίβο των πίσω φώτων της μάρκας. Το εμπρός μέρος θα χρησιμοποιεί μια φωτεινή μπάρα πλήρους πλάτους, στην ίδια λογική με αυτή του νέου EX90. Η αποκλειστική μας εικόνα το δείχνει αυτό σε μια πιο μικρή έκδοση του τυπικού SUV προφίλ της Volvo.

Πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από την Κίνα φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτές τις λεπτομέρειες, μαζί με ένα τυπικά «απότομο» εμπρός μέρος που θα ενσωματώνει την εξέλιξη του στιλ που παρουσιάστηκε στο EX90. Αναμένεται ότι το EX30 θα έχει μήκος περίπου 4,25 μέτρα, δίνοντας στη Volvo έναν αντίπαλο που θα έχει προκαλέσει πλήθος ανταγωνιστικών μοντέλων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται από το τελευταίο Hyundai Kona μέχρι τα επερχόμενα μεγαλύτερα ηλεκτρικά μοντέλα της MINI.

Έχουμε ήδη δει μεγάλο μέρος της τεχνικής σύνθεσης του EX30, χάρη στην αναγεννημένη μάρκα της smart. Το πρώτο της μοντέλο, το #1, χρησιμοποιεί την ίδια αρθρωτή αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα από τη μητρική εταιρεία Geely που ονομάζεται Sustainable Experience Architecture (SEA). Ως αποτέλεσμα, περιμένετε το EX30 να προσφέρεται είτε ως μοντέλο 272 ίππων με μονό κινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα, είτε ως τετρακίνητο αυτοκίνητο με περίπου 425 ίππους.

Η μπαταρία 68 kWh του smart θα είναι αρκετή για τους αγοραστές του EX30 που επικεντρώνονται σε μετακινήσεις εντός της πόλης και θα πρέπει να προσφέρει αυτονομία περίπου 400 χλμ. Θα προσφέρει επίσης ταχύτητα φόρτισης 150 kW, γεγονός που θα επιτρέπει την πλήρωση της μπαταρίας από 10% έως 80% σε λιγότερο από μισή ώρα.

Η Volvo είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει βιώσιμα υλικά στο εσωτερικό καθώς και το σύστημα infotainment Android Automotive της Google. Αυτό θα προβάλλεται σε μια μεγάλη «αιωρούμενη» οθόνη στο κέντρο της πρόσοψης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!