Απολαύστε μια σπάνια Ferrari 250 Europa με κινητήρα F1 (video)

Είναι το ένα από τα δύο αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν, με τον V12 κινητήρα να είναι αυθεντικός και κατευθείαν από τη Formula 1.

Το πιθανότερο είναι να μην έχετε δει ποτέ αυτό το αυτοκίνητο. Στις αρχές της ιστορίας της η Ferrari συνεργάζονταν με πολλές κατασκευάστριες εταιρείας αμαξωμάτων και έτσι υπήρξαν περιπτώσεις που ένα μοντέλο κυκλοφόρησε σε περιορισμένη παραγωγή. Όπως αυτή η Ferrari 250 Europa, που μόνο δύο αυτοκίνητα βγήκαν στο δρόμο. Αυτό από μόνο του την καθιστά ξεχωριστή, αλλά ακόμα πιο μοναδική την κάνει αυτό που βρίσκεται κάτω από το καπό της.

Μπορεί να είναι V12 όπως αυτό θεωρείται για την εποχή αυτονόητο, αλλά δεν είναι ένας κοινός, αλλά ένας ξεχωριστός Lampredi V12 που προέρχεται από τους αγώνες που έκανε η Ferrari στη Formula 1 της εποχής. Ίσως κάποιο το καταλάβουν και από τον ήχο του βίντεο που είναι ανεβασμένο στο κανάλι Issimi Official στο YouTube.

Η χωρητικότητά του είναι στα 3,0 λίτρα, με τρία καρμπυρατέρ να την κοσμούν αισθητικά και αναβαθμίζουν την ηχητική της χροιά, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο βίντεο του θέματος επάνω. Κατασκευάστηκε στα τέλη του 1953 και παρουσιάστηκε εμπρός στο κοινό στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το 1954.

Αν και τα αυτοκίνητα που παρουσιάζονται σε εκθέσεις δεν προορίζονται για πώληση, το συγκεκριμένο βρήκε άμεσα ιδιοκτήτη και ταξίδεψε για τη Μασαχουσέτη. Εκεί έμεινε για τέσσερα χρόνια, μέχρι το 1958, οπότε και έφυγε για να πάει σε χέρια νέου ιδιοκτήτη στη Νέα Υόρκη και τελικά κατέληξε στην Καλιφόρνια.

Από εδώ και πέρα όμως τα πράγματα πήραν μια περίεργη τροπή, αφού το αυτοκίνητο πέρασε από μεγάλες περιπέτειες. Ο V12 Lambredi αφαιρέθηκε για να μπει ένας V8 από Corvette που ήταν μάλιστα υπερτροφοδοτούμενος. Μετά πέρασε από ένα φανοποιείο για να τη βάψουν μοβ και ακολούθως έριξαν και ένα χέρι κόκκινο από πάνω, πριν την κλείσουν σε ένα γκαράζ για δεκαετίες.

Η σωτηρία του αυτοκινήτου ήρθε από έναν Ελβετό, ο οποίος όταν, το 2009, έμαθε για τη Ferrari 250 Europa έσπευσε να την αγοράσει. Με μπόλικη αγάπη και στοργή ξεκίνησε την αποκατάσταση του αυτοκινήτου και τελικά την επανέφερε στην αρχική της κατάσταση, όπως ήταν όταν παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη το 1954.

Πηγή: ISSIMI Official

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!