F1: Ο Carlos Sainz δεν ήταν έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο το 2022

Ο Carlos Sainz παραδέχθηκε ότι δεν ήταν έτοιμος να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα της Formula 1 πέρυσι, αφού δεν είχε τη συνοχή που έχει επιδείξει στη McLaren και το 2021 στη Ferrari.

F1: Ο Carlos Sainz δεν ήταν έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο το 2022

Ο Carlos Sainz παραδέχθηκε ότι δεν ήταν έτοιμος να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα της Formula 1 πέρυσι, αφού δεν είχε τη συνοχή που έχει επιδείξει στη McLaren και το 2021 στη Ferrari.

Ο Carlos Sainz προσχώρησε στη Ferrari το 2021 και στην πρώτη του χρονιά στη Scuderia, κατάφερε να ολοκληρώσει τη σεζόν εμπρός από τον Charles Leclerc στη βαθμολογία, έπειτα από μία πολύ καλή πορεία ιδίως στο δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος, ανεβαίνοντας 4 φορές στο βάθρο έναντι της μοναδικής Μονεγάσκου. Ωστόσο το 2022, με την παρουσίαση των μονοθεσίων νέας γενιάς, ο Sainz δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο νευρικό πίσω άξονα της Ferrari F1-75.

Πέρυσι, ο Lelerc κατάφερε να σημειώσει 3 νίκες και να ολοκληρώσει τη σεζόν στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ο Sainz πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο GP Μ. Βρετανίας, αλλά ολοκλήρωσε τη χρονιά στην 5η θέση της βαθμολογίας. Αναλογιζόμενος τη δύσκολη δεύτερη χρονιά του στη Scuderia, ο Sainz παραδέχεται πλέον ότι δεν ήταν έτοιμος να παλέψει για τον τίτλο.

Ο Sainz δήλωσε στην παρουσίαση της φετινής Ferrari SF-23: «Για να είμαι ειλικρινής, πιθανώς με το περυσινό μονοθέσιο, δεν ήμουν έτοιμος. Αν το Πρωτάθλημα είχε διεξαχθεί με το μονοθέσιο του 2021, θα ήμουν έτοιμος. Αποδείχθηκε ότι ήμουν έτοιμος για την πρώτη μου χρονιά με τη Ferrari. Αλλά πέρυσι βρέθηκα σε αυτή τη θέση. Συμβαίνει. Η καριέρα ενός οδηγού της F1 είναι μεγάλη. Πάντα θα υπάρχουν μονοθέσια που είναι φτιαγμένα για σένα, όπου μπαίνεις μέσα και χωρίς καν να πιέζεις, πραγματοποιείς έναν εξαιρετικό χρόνο».

«Υπάρχουν άλλα μονοθέσια που πιέζεις, προσπαθείς και νιώθεις ότι σου λείπει αυτό το μικρό κομμάτι που ίσως μου έλειπε πέρυσι. Η αλήθεια είναι ότι και πέρυσι έμαθα πολλά αγωνιζόμενος στις πρώτες θέσεις. Είναι διαφορετικό από το να αγωνίζεσαι στο μέσο του grid. Το επίπεδο πίεσης είναι διαφορετικό, το επίπεδο της διαχείρισης, πώς κερδίζεις έναν αγώνα, πώς κατακτάς μια pole position, είναι πράγματα που δεν είχα κάνει για 8-9 χρόνια, από το World Series» (by Renault, πρωταθλήματος μονοθεσίων μικρότερης κατηγορίας από την F1).

«Είναι μάλλον μια εμπειρία που θα μου κάνει καλό για φέτος, νομίζω». Αναφερόμενος στους τομείς τους οποίους πρέπει να βελτιώσει, ο Sainz δήλωσε: «Πέρυσι ήταν η συνοχή, η οποία παλαιότερα ήταν ένα από τα ισχυρότερα προσόντα μου ως οδηγός. Όποιος και αν ήταν ο λόγος, δεν έχω την αίσθηση και την άνεση που θα ήθελα με το μονοθέσιο. Εγκατέλειψα λίγο αυτή τη συνοχή που με έκανε τόσο δυνατό στα χρόνια της McLaren και την πρώτη μου χρονιά με τη Ferrari».

F1 - Carlos Sainz (Ferrari) 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!