Vespa 946: Μια σφήκα στη χρονιά του λαγού

Η ξεχωριστή Vespa 946 σε επετειακή έκδοση εμπνευσμένη από το σεληνιακό ημερολόγιο.

Vespa 946: Μια σφήκα στη χρονιά του λαγού

Η ξεχωριστή Vespa 946 σε επετειακή έκδοση εμπνευσμένη από το σεληνιακό ημερολόγιο.

Στην εορταστική ατμόσφαιρα για τα 10 χρόνια παρουσίας της στην αγορά, η ξεχωριστή Vespa 946 αποκτά μια σειρά από συλλεκτικές και αριθμημένες εκδόσεις. Θα είναι οι Vespa 946 10° Anniversario, με έναρξη της κυκλοφορίας τους από φέτος, έτος του λαγού στο κινεζικό ωροσκόπιο, κάτι το οποίο είναι εμφανές από το ανάλογο αυτοκόλλητο που θυμίζει ασιατικό καρτούν.

Αυτή είναι η πρώτη περιορισμένη και αριθμημένη έκδοση μιας συλλογής, η οποία κάθε χρόνο και για τα 12 επόμενα θα φέρει εικονογράφηση εμπνευσμένη από το κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο. Θα παραχθεί σε 1.000 μόνο κομμάτια κάτι που της δίνει συλλεκτική αξία.

Η χρονιά του λαγού, σύμβολο και οιωνός της ειρήνης, της ευημερίας και του σεβασμού του παρελθόντος, κουμπώνει ιδανικά με τη φιλοσοφία της Vespa ένα σύμβολο αισιοδοξίας που εκλαΐκευσε τις μετακινήσεις στην μεταπολεμική περίοδο του Β’ΠΠ. Σταδιακά κέρδισε την διαχρονικότητα και μια θέση στο life style, όσο φόρτωνε τις σελίδες ιστορίας της.

Από το ντεμπούτο της το 2013, η Vespa 946 έχει καθιερωθεί ως το αρχέτυπο της Vespa του αύριο, ώστε να παραμείνει ένα αναλλοίωτο παγκόσμιο σύμβολο. Ένα 100% ιταλικό προϊόν, που παίρνει μορφή σε μια αποκλειστική γραμμή παραγωγής, περισσότερο σαν ατελιέ υψηλής ραπτικής.

Η φετινή έκδοση ντύνεται σε πράσινο χρώμα που θυμίζει λίγο σαν απόχρωση την πρώτη Vespa του 1946, αλλά σε μοντέρνα εκδοχή. Η σιλουέτα του λαγού ξεπροβάλει αριστερά στην ποδιά, ενώ εκτεταμένη παρουσία εμφανίζει στην ουρά της. Όλες οι λεπτομέρειες της Vespa 946 “bunny” είναι φτιαγμένες με φινέτσα, ενώ η διπλή ταπετσαρία της σέλας και οι ραμμένες στο χέρι με βελόνα και κλωστή χειρολαβές κάνουν τη διαφορά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!