Καινούργια δομή για την F1 στη FIA

H FIA ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας καινούργιας δομής για τη διαχείριση των θεμάτων που αφορούν τη Formula 1, την οποία θα διοικεί ο Νικόλας Τομπάζης, και θα έχει ως αθλητικό διευθυντή τον Steve Nielsen.

Καινούργια δομή για την F1 στη FIA

H FIA ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας καινούργιας δομής για τη διαχείριση των θεμάτων που αφορούν τη Formula 1, την οποία θα διοικεί ο Νικόλας Τομπάζης, και θα έχει ως αθλητικό διευθυντή τον Steve Nielsen.

Η FIA όρισε τον γνωστό και σεβαστό στους κύκλους της Formula 1, Steve Nielsen ως αθλητικό διευθυντή σε μία καινούργια δομή που δημιούργησε για τη διαχείριση του σπορ αυξάνοντας τις επενδύσεις και τους πόρους στις δραστηριότητές της. Ο Nielsen, που πρόσφατα είχε εργαστεί για τη FOM (Formula One Management), έχει προϋπηρεσία στις ομάδες των Lotus, Tyrrell, Benetton, Caterham, Williams και Toro Rosso κι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διάσωση του Πρωταθλήματος του 2020 έπειτα από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Στο νέο του ρόλο στη FIA, ο Nielsen θα είναι υπεύθυνος για όλα τα αγωνιστικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της διεύθυνσης αγώνων και του απομακρυσμένου κέντρου λειτουργιών, καθώς και για τις μελλοντικές αλλαγές των αγωνιστικών κανονισμών. Ο διορισμός του Nielsen είναι μία από τις πολλές αλλαγές που εισήγαγε ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem για να βελτιώσει τη λειτουργία της F1.

Ο Νικόλας Τομπάζης, ο οποίος είναι επικεφαλής της τεχνικής ομάδας της FIA στην F1 από το 2018, θα έχει πλέον τον πιο υψηλόβαθμο ρόλο στο εν λόγω τμήμα, ως διευθυντής μονοθέσιων. Στο συμπατριώτη μας θα αναφέρονται ο Nielsen, ο Tim Goss (που θα αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή έπειτα από την προαγωγή του Τομπάζη), ο οικονομικός διευθυντής Federico Lodi και ο διευθυντής λειτουργιών Francois Sicard.

Μιλώντας για το νέο του ρόλο, ο Nielsen δήλωσε: «Έχω περάσει την επαγγελματική μου ζωή δουλεύοντας για πολλές ομάδες και οργανισμούς στη Formula 1 και ανυπομονώ να εμπλακώ σε άλλο ένα νέο κεφάλαιο με τη FIA. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον πρόεδρο της FIA, όσο και τον Stefano Domenicali για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, και κατανοώ και εκτιμώ τις μοναδικές προκλήσεις που συνεπάγεται η θέση του ρυθμιστή».

Νικόλας Τομπάζης

«Έχοντας συνεργαστεί στενά με αρκετούς ανθρώπους στην Ομοσπονδία όλα αυτά τα χρόνια, ανυπομονώ να αντιμετωπίσω μαζί τους τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Η Formula 1 βρίσκεται σε εξαιρετική θέση αυτή τη στιγμή και η ευθύνη μας να διασφαλίσουμε τη μελλοντική υγεία του αθλήματος βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων κάνουμε».

Ο Mohammed Ben Sulayem πιστεύει ότι οι αλλαγές θα βοηθήσουν στη βελτίωση της διαχείρισης της Formula 1 από τη FIA. Ο ίδιος δήλωσε: «Έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο και προσπάθεια για να κάνουμε σημαντικές, τεκμηριωμένες αλλαγές στην ομάδα μας στη Formula 1, ώστε να δημιουργήσουμε τη σωστή δομή με τους σωστούς ανθρώπους που θα επιβλέπουν τη μελλοντική ρύθμιση του αθλήματος».

«Αναπτύσσοντας και ενισχύοντας τους ανθρώπους εντός του οργανισμού μας, καθώς και φέρνοντας τεχνογνωσία και εμπειρία από έξω, είμαι βέβαιος ότι βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή θέση για να προχωρήσουμε μπροστά μαζί με τους εταίρους μας, τη FOM και τις ομάδες της Formula 1».

Mohammed Ben Sulayem

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!