VW ID.3: Ηλεκτροκίνηση μέρος δεύτερο

H γερμανική φίρμα δίνει, μέσω μιας σειράς σκίτσων, τις πρώτες συστάσεις για την επικείμενη ανανέωση του μοντέλου που ανέλαβε να συστήσει την νέα ηλεκτρική εποχή της VW

VW ID.3: Ηλεκτροκίνηση μέρος δεύτερο

H γερμανική φίρμα δίνει, μέσω μιας σειράς σκίτσων, τις πρώτες συστάσεις για την επικείμενη ανανέωση του μοντέλου που ανέλαβε να συστήσει την νέα ηλεκτρική εποχή της VW

Η VW κλείδωσε την πρεμιέρα της ανανεωμένης εκδοχής του ID.3 για το 2023, δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα και σημειώνοντας, ότι οι αλλαγές θα είναι αρκετά εκτεταμένες σε σημείο που η γερμανική φίρμα να χαρακτηρίζει το νέο μοντέλο, ως νέα γενιά.

Σε κάθε περίπτωση, βάσει των πρώτων εικόνων, η VW δεν πρόκειται να παραλλάξει σημαντικά την εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου το οποίο δείχνει πάντως να υιοθετεί πιο σπορ και δυναμική σχεδίαση, όπως προκύπτει από τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και το νέο μοτίβο των φωτιστικών σωμάτων. Εκτός από τις επιμέρους αλλαγές, σαφής είναι επίσης η πρόθεση της VW να εναρμονίσει κατά κάποιο τρόπο την αισθητική του ID.3 με τα υπόλοιπα πιο παραδοσιακά μοντέλα της γκάμας της.

Εκεί όπου οι αλλαγές προδιαγράφονται ακόμα σημαντικότερες είναι στο εσωτερικό, οπού η VW υπόσχεται άλματα σε όρους ποιότητας αλλά και ψηφιακής τεχνολογίας. Ειδικότερα, η κεντρική οθόνη του infotainment αναμένεται να αυξηθεί στις 12 ίντσες ενώ στοχευμένες βελτιώσεις αναμένονται και σε όρους εργονομίας με την κεντρική κονσόλα να φιλοξενεί πλέον δύο ποτηροθήκες ενώ το πορτ μπαγκάζ να επωφελείται από αποσπώμενο πάτωμα για περισσότερη πρακτικότητα.

Βελτιώσεις αναμένονται και σε όρους λογισμικού το οποίο προδιαγράφεται ικανότερο και φυσικά, θα επιδέχεται over-the-air updates προκειμένου να μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς. Η γερμανική φίρμα αναγγέλλει αναβαθμίσεις και σε ό,τι αφορά την απόδοση του infotainment, πιθανότητα με την συνδρομή ενός ισχυρότερου επεξεργαστή και νέων γραφικών ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η βελτίωση και στα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας με επίκεντρο τα συστήματα, ημιαυτόνομης οδήγησης και στάθμευσης Travel Assist και Park Assist Plus με το τελευταίο να διαθέτει και λειτουργία μνήμης.

Αυτό που σημειώνει η VW σε σχέση με την αναβάθμιση του ID.3 είναι ότι οι αλλαγές,  έγιναν σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις παρατηρήσεις των πελατών σε σχέση με την πρώτη γενιά του ηλεκτρικού μοντέλου.

Επίσης όπως υπογραμμίζει η γερμανική φίρμα, εκτός από τις γραμμές παραγωγής του Zwickau και της Δρέσδης η νέα εκδοχή του ID.3 θα κατασκευάζεται επίσης και στο Wolfsburg προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση. Να σημειωθεί ότι, παραδόξως, η ανανεωμένη εκδοχή είναι διαθέσιμη προς παραγγελία στη Γερμανία όπου ξεκινά από τα 43.995 ευρώ.

Οι πρώτες παραδόσεις πάντως αναμένονται το τελευταίο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς, ενώ όπως έχει δηλώσει η VW επανειλημμένως η νέα έκδοση του μοντέλου, αναμένεται να περιλάβει στις επιλογές της και μια έκδοση GTX η οποία θα προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!