Τέλος παραγωγής για τα Ford S-Max και Galaxy

Σταματάει η παραγωγή των Ford S-Max και Galaxy και μάλιστα δεν είναι διαθέσιμα πλέον για παραγγελία, ενώ δεν διαφαίνεται κάποιος αντικαταστάτης τους.

Τέλος παραγωγής για τα Ford S-Max και Galaxy

Σταματάει η παραγωγή των Ford S-Max και Galaxy και μάλιστα δεν είναι διαθέσιμα πλέον για παραγγελία, ενώ δεν διαφαίνεται κάποιος αντικαταστάτης τους.

Η Ford πραγματοποιεί τον μεγαλύτερο μετασχηματισμό στην ιστορία της εταιρείας, όπως η ίδια ανακοινώνει. Περνάει σε μια νέα εποχή, με βασικό πυλώνα την ηλεκτροκίνηση, αλλά και μια στροφή σε μοντέλα που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην περιπέτεια.

Έτσι, μετά την παύση παραγωγής του οδηγοκεντρικού και εξαιρετικά σημαντικού Fiesta, σειρά παίρνουν δύο μοντέλα εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας. Πρόκειται για τα S-Max και Galaxy, δύο μοντέλα που προσφέρουν αξιόλογους χώρους και ευελιξία στο εσωτερικό τους. Θα καταργηθούν την άνοιξη του 2023, χωρίς σε αυτή τη φάση να υπάρχουν κάποιοι άμεσοι αντικαταστάτες τους.

Η απόφαση έρχεται ως αποτέλεσμα της μετάβασης της Ford προς μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα προϊόντων και ως απάντηση στη μεταβαλλόμενη ζήτηση των πελατών. Το Ford Galaxy λανσαρίστηκε στην Ευρώπη το 1996, όταν η πρώτη γενιά του οικογενειακού μοντέλου παρουσιάστηκε ως προϊόν κοινοπραξίας μεταξύ της Ford και του ομίλου Volkswagen.

Το μοντέλο πωλούνταν επίσης ως Volkswagen Sharan και Seat Alhambra, αλλά στη δεύτερη γενιά του που έκανε πρεμιέρα το 2006, άλλαξε πλατφόρμα, χρησιμοποιώντας αυτή του Mondeo. Από το λανσάρισμά του στην αγορά, περισσότερες από 820.000 μονάδες του Galaxy έχουν πωληθεί σε όλη την Ευρώπη.

Το S-Max με τη σειρά του ξεκίνησε τις πωλήσεις τους μαζί με τη δεύτερη γενιά του Galaxy, το 2006, με τις πωλήσεις του να έχουν φτάσει τις 570.000 μονάδες. Οι πωλήσεις έχουν πέσει δραστικά τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα, μόνο το 2021 πωλήθηκαν 4.700 Galaxy και 7.400 S-Max.

Σύμφωνα με τη Ford, έχουν σταματήσει να δέχονται παραγγελίες για τα συγκεκριμένα μοντέλα και από εδώ και πέρα θα εξυπηρετηθούν μόνο οι υπάρχουσες παραγγελίες, οι οποίες θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!