Toyota Corolla: Ανανέωση εξ ανατολών

Η ξεκινά τη διαδικασία ανανέωσης της Corolla από την «έδρα» της, με το μοντέλο με την μακρά ιστορία να υιοθετεί μια σειρά στοχευμένων βελτιώσεων σε κάθε πτυχή του

Toyota Corolla: Ανανέωση εξ ανατολών

Η ξεκινά τη διαδικασία ανανέωσης της Corolla από την «έδρα» της, με το μοντέλο με την μακρά ιστορία να υιοθετεί μια σειρά στοχευμένων βελτιώσεων σε κάθε πτυχή του

H ανανεωμένη Corolla ξεκινά την εμπορική της πορεία από την ιαπωνική αγορά, δίνοντας μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα για τις αλλαγές που θα υιοθετήσει και στην γηραιά ήπειρο όπου αναμένεται από το 2023.

Σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης, η ανανεωμένη Corolla διαθέτει ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και μάσκα. Το λογότυπο C πάνω από τη γρίλια αποτελεί προνόμιο της ιαπωνικής αγοράς, αντικαθιστώντας το κλασικό logo της Toyota που, παρ’ όλα αυτά  εξακολουθεί να παρεπιδημεί στο πίσω τμήμα στην κανονική του μορφή.

Βελτιώσεις επιφυλάσσει και η γκάμα κινητήρων καθώς το υβριδικό σύνολο των 1,8 λίτρων  ενσωματώνει αναβαθμισμένο ηλεκτρικό μοτέρ που αναμένεται να αυξήσει την συνδυαστική ισχύ ενώ σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις βενζίνης 1,5 και 2,0 λίτρων επωφελούνται από βελτιωμένη αποδοτικότητα χάρη σε στοχευμένες αλλαγές. Για τα ακριβή μεγέθη απόρροια των βελτιώσεων θα πρέπει να περιμένουμε την άφιξή της στην Ευρώπη.

Ακόμα σημαντικότερες είναι οι μεταβολές στο εσωτερικό καθώς οι δυνητικοί αγοραστές της Corolla στην Ιαπωνία θα μπορούν να επιλέξουν προαιρετικά μια μεγαλύτερη οθόνη αφής 10,5 ιντσών για το infotainment με ενσωματωμένο λογισμικό Apple CarPlay και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης.

Παράλληλα προσφέρεται συνδεσιμότητα Wi-Fi ενώ εμπλουτισμένος είναι και ο εξοπλισμός καθώς αναλόγως την έκδοση προστίθενται αισθητήρες στάθμευσης μπροστά και πίσω.

Αναβαθμισμένο είναι και το kit ασφάλειας το οποίο περιλαμβάνει το Proactive Driving Assist το οποίο λειτουργεί επικουρικά στον οδηγό, παρεμβαίνοντας στο τιμόνι και στο σύστημα πέδησης, αν επαπειλείται ενδεχόμενο ατύχημα με πεζούς, ποδηλάτες ή με σταθμευμένα οχήματα. Βελτιωμένο είναι και το σύστημα αποτροπής συγκρούσεων και μετριασμού των επιπτώσεων καθώς πλέον μπορεί να λειτουργήσει και σε συνθήκες διασταύρωσης.

Επιπλέον, τόσο το infotainment όσο και τα συστήματα ασφαλείας επιδέχονται πλέον Over-The-Air Updates κάτι που σημαίνει ότι όλα τα παραπάνω θα μπορούν πλέον να βελτιώνονται συνεχώς και μετά την αγορά του αυτοκινήτου, αναλόγως με την εξέλιξη της τεχνολογίας της Toyota.

Σε ό,τι αφορά την τιμολογιακή πολιτική, η τετράθυρη Corolla ξεκινά στην ιαπωνική αγορά από 1,990 εκ. γεν ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 19.990 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!