F1: O Hamilton σχολιάζει την κυριαρχία του Verstappen

Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι συμμερίζεται το συναίσθημα των οπαδών του σπορ, εν μέσω της κυριαρχίας του Max Verstappen στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1.

F1: O Hamilton σχολιάζει την κυριαρχία του Verstappen

Ο Lewis Hamilton δήλωσε ότι συμμερίζεται το συναίσθημα των οπαδών του σπορ, εν μέσω της κυριαρχίας του Max Verstappen στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο Max Verstappen έχει τη δυνατότητα να στεφθεί Πρωταθλητής της Formula 1 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήδη από το GP Σιγκαπούρης, τον 17ο από τους 22 συνολικά αγώνες της φετινής σεζόν, έχοντας κυριαρχήσει ιδίως τα τελευταία Grand Prix. Ο Lewis Hamilton σχολιάζοντας το γεγονός, παραδέχεται ότι και οι χρονιές κατά τις οποίες ο ίδιος ήταν κυρίαρχος, κατακτώντας πολύ νωρίτερα από την ολοκλήρωση της σεζόν, ήταν εξίσου απογοητευτικό για τους ουδέτερους οπαδούς της Formula 1.

H φετινή κατάσταση είναι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την έντονη μάχη των Hamilton και Verstappen για τον περυσινό τίτλο, που κρίθηκε στον τελευταίο γύρο του φινάλε της σεζόν στο GP Άμπου Ντάμπι. O Hamilton δήλωσε για το ενδεχόμενο να στεφθεί ο Verstappen τόσο νωρίς Πρωταθλητής: «Από την πλευρά μου, δεν το σκέφτομαι πολύ. Σίγουρα συμμερίζομαι το συναίσθημα των οπαδών, επειδή για όλους, ακόμα και για εμάς που πέρυσι πήγαμε μέχρι τέλους, ήταν έντονο».

Εάν ο Verstappen καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο στο GP Σιγκαπούρης, θα το έχει καταφέρει με πέντε Grand Prix να απομένουν για το τέλος της σεζόν. Αυτό θα είναι νωρίτερα από ό,τι έχει καταφέρει ο Hamilton να σφραγίσει οποιονδήποτε από τους 5 τίτλους που έχει πάρει νωρίς στη σεζόν (εξαιρουμένων αυτών του 2008 και του 2014 που κρίθηκαν στον τελευταίο αγώνα). To έχει καταφέρει 2 φορές με τρεις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ο Hamilton δήλωσε: «Ποτέ δεν είναι ωραίο όταν μια σεζόν τελειώνει νωρίς (η μάχη για τον τίτλο). Ακόμα και όταν έχω βιώσει να τελειώνει νωρίς, σε μέρη όπως το Μεξικό. Για εσένα ως μεμονωμένο άτομο, είναι υπέροχο. Αλλά για το ίδιο το άθλημα, δεν είναι θεαματικό. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που το 2008 κρίθηκε στα τελευταία 17 δευτερόλεπτα και προφανώς πέρυσι, σχεδόν το ίδιο πράγμα. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα είναι λίγο καλύτερα».

Για να κατακτήσει τον τίτλο ο Verstappen, αν κερδίσει τον αγώνα και σημειώσει τον ταχύτερο γύρο, θα χρειάζεται τον Charles Leclerc να τερματίσει από την 8η θέση και κάτω και τον Sergio Perez εκτός βάθρου. Αν ο Ολλανδός ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου αλλά δεν σημειώσει τον ταχύτερο γύρο, θα χρειάζεται τον Leclerc να τερματίσει από 9ος και κάτω και τον Perez από 4ο -χωρίς να έχει σημειώσει ούτε αυτός ταχύτερο γύρο– και κάτω.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!