F1 – GP Βελγίου FP2: O Verstappen επικεφαλής με διαφορά

Ο Max Verstappen σημείωσε την ταχύτερη επίδοση της απογευματινής περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP Βελγίου με μεγάλη διαφορά (0,862 δλ.) από τον Charles Leclerc.

F1 – GP Βελγίου FP2: O Verstappen επικεφαλής με διαφορά

Ο Max Verstappen σημείωσε την ταχύτερη επίδοση της απογευματινής περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP Βελγίου με μεγάλη διαφορά (0,862 δλ.) από τον Charles Leclerc.

Οι δύο οδηγοί που έχουν ήδη πάρει ποινές στη σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής, οι Max Verstappen και Charles Leclerc ήταν οι ταχύτεροι οδηγοί του FP2 για το GP Βελγίου. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ τους ήταν πολύ μεγάλη, αν και ενδέχεται ο Leclerc να έκανε λάθος στις στροφές 5-6-7 στη γρήγορη προσπάθειά του, καθώς όταν ενημερώθηκε για τη διαφορά από τον Ολλανδό αντίπαλό του, κατέδειξε αυτές τις στροφές στον ασύρματο.

Η Ferrari βελτίωσε την τελική ταχύτητα της F1-75, με τον Leclerc να φτάνει τα 334 χλμ./ώρα, 4 χλμ./ώρα πίσω από τον Verstappen και 10 χλμ./ώρα πίσω από τον Sergio Perez. Στη σύγκριση των sector, το μεγαλύτερο κέρδος (0,6 δλ.) ο Verstappen κατάφερε να το κερδίσει στο μεσαίο τμήμα της πίστας, το οποίο περιέχει την πλειονότητα των γρήγορων στροφών. Η Red Bull έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει πολύ υψηλές τελικές ταχύτητες στις ευθείες, χωρίς να χάνει απόδοση στις στροφές.

Η Ferrari παρουσιάζει αρκετά έντονες ταλαντώσεις στις ευθείες, αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζει την απόδοσή της. Ωστόσο, ο επικεφαλής του FP1, Carlos Sainz, κατέληξε στην 5η θέση και φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες με τη συμπεριφορά της Ferrari.

Οι αγωνοδίκες σημείωσαν ότι o Verstappen ενδέχεται να εξεταστεί για παρατυπία σε δοκιμαστική εκκίνηση στην έξοδο του pit lane, ίσως επειδή δεν βρισκόταν ολόκληρο το μονοθέσιο δεξιά της λευκής γραμμής που οριοθετεί το pit lane, ή επειδή πάτησε την αριστερή γραμμή καθώς εξερχόταν από τα pits πριν σταματήσει.

O Lando Norris με τη McLaren κατετάγη στην 3η θέση, εμπρός από τον Lance Stroll, που ήταν και πάλι εντυπωσιακός με την Aston Martin. Στην 6η θέση, πίσω από τον Sainz, βρέθηκε ο Lewis Hamilton, ο ταχύτερος εκ των δύο οδηγών της Mercedes, μεταξύ των οποίων πλασαρίστηκε ο Fernando Alonso με την Alpine, όντας 1 δλ. ταχύτερος από τον team-mate του, Esteban Ocon.

Ο George Russell (8ος) είχε δυσκολίες να αναπτύξει θερμοκρασία στα ελαστικά κάθε γόμας, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Daniel Ricciardo (McLaren) και Sergio Perez. Οι μηχανικοί της Red Bull αναγκάστηκαν να επισκευάσουν ένα πρόβλημα στο υδραυλικό σύστημα του DRS, το οποίο κόστισε χρόνο. Όταν ο Perez επέστρεψε στην πίστα, άρχισε να ψιχαλίζει και δεν είχε την ευκαιρία να σημειώσει ανταγωνιστικό χρόνο. Μάλιστα, η βροχή που έπληξε την πίστα στο τέλος της διαδικασίας, δεν άφησε τις ομάδες να κάνουν ουσιαστικές προσομοιώσεις αγώνα στο FP2.

Υπενθυμίζουμε ότι οι πέραν από τους Verstappen και Leclerc, και οι Norris, Ocon, Bottas και Schumacher έχουν δεχθεί ποινές για καινούργια εξαρτήματα μονάδας ισχύος και κιβωτίων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!