Νέα Lamborghini Urus Performante με 666 ίππους (video)

Η νέα Lamborghini Urus Performante αποκτά περισσότερη δύναμη, καλύτερη αεροδυναμική, ένα πρόγραμμα Rally, έχοντας παράλληλα λιγότερο βάρος.

Νέα Lamborghini Urus Performante με 666 ίππους (video)

Η νέα Lamborghini Urus Performante αποκτά περισσότερη δύναμη, καλύτερη αεροδυναμική, ένα πρόγραμμα Rally, έχοντας παράλληλα λιγότερο βάρος.

Η Lamborghini παρουσίασε Monterey Car Week στην Καλιφόρνια τη νέα Urus Performante θέτοντας νέα στάνταρ στην κατηγορία των Super SUV. Έχει ξεκινήσει με γκολ από τα αποδυτήρια καταρρίπτοντας το ρεκόρ ανάβασης στο Pikes Peak στην κατηγορία της και τώρα με την πλήρη αποκάλυψη της έρχεται να μας παρουσιάσει τι κρύβει κάτω από το μανδύα της.

Στο εμπρός καπό βρίσκεται μια βελτιωμένη εκδοχή του 4λιτρου V8 twin-turbo που για την περίπτωση αποδίδει 666 ίππους, με τη ροπή να παραμένει ίδια στα 850 Nm. Επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα, χρόνος που είναι καλύτερος κατά 0,3 δλ. σε σχέση με την απερχόμενη εκδοχή, ενώ αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 306 χλμ./ώρα.

Η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου έχει επίσης ρυθμιστεί έτσι ώστε η νέα Urus να είναι πιο διασκεδαστική και άμεση. Το σύστημα διεύθυνσης και αυτό της τετραδιεύθυνσης έχουν επίσης ρυθμιστεί εκ νέου ώστε να είναι πιο «άγρια» ενώ στα προγράμματα οδήγησης έχει προστεθεί το «Rally», που ρυθμίζει τις παραμέτρους του αυτοκινήτου για οδήγηση σε χώμα.

Εξωτερικά η Lambroghini Urus Performante έχει κάποιες διακριτικές αλλαγές, με περισσότερα ανθρακονήματα που βοηθούν και στη μείωση του βάρους. Μπροστά το καπό είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, έχοντας μεγάλους αεραγωγούς για καλύτερη ψύξη του κινητήρα, ενώ ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας παίρνει αέρα από τους εμπρός τροχούς μειώνοντας την αεροδυναμική αντίσταση.

Η ανάρτηση της Performante, σε σχέση με την απλή και όχι την αερανάρτηση τους Urus είναι κατά 20 χιλ. πιο χαμηλή, ενώ τα πιο φαρδιά φτερά σχεδιάστηκαν έτσι για να φιλοξενήσουν με άνεση τα φαρδύτερα κατά 16 χιλ. μετατρόχια και τις σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 22 ή προαιρετικά 23 ιντσών. Και στις δύο περιπτώσεις διαθέτουν μπουλόνια τιτανίου, με τα ελαστικά να είναι Pirelli Trofeo R που κάνουν και για πίστα.

Πίσω η Urus Performante ξεχωρίζει για το νέο προφυλακτήρα από ανθρακονήματα, την ελαφριά, από τιτάνιο, εξάτμιση Akrapovic και την αεροτομή από ανθρακονήματα που αντλεί έμπνευση από την Aventador SVJ. Παράγει περισσότερη κατά 33% αεροδυναμική άντωση σε σχέση με την στάνταρ αεροτομή, ενώ συνολικά η αεροδυναμική έχει βελτιωθεί κατά 8%.

Λόγω των νέων προφυλακτήρων το μήκος της Performante είναι 25 χιλιοστά μεγαλύτερο, με της εκτεταμένη χρήση αλουμινίου να συμβάλει στη μείωση του συνολικού βάρους κατά 47 κιλά, το οποίο και πάλι είναι σεβαστό, αγγίζοντας τα 2.150 κιλά.

Το εσωτερικό δεν είναι γυμνό, στα αγωνιστικά πρότυπα, αλλά πολυτελές, με επενδύσεις από αλκαντάρα, με εξαγωνικές ραφές, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της ίδιας επένδυσης και στον ουρανό του αυτοκινήτου, στις πόρτες, τα πίσω καθίσματα, αλλά και στο χώρο αποσκευών. Με αλκαντάρα είναι επίσης ντυμένο και το τιμόνι, ενώ σε μαύρο χρώμα είναι και τα διακοσμητικά στοιχεία από αλουμίνιο. Ακόμα και οι οθόνες έχουν γραφικά Performante. Φυσικά υπάρχουν και πολλά πακέτα εξατομίκευσης. Η νέα Lamborghini Urus Performante θα είναι διαθέσιμη στην αγορά πριν το τέλος του έτους.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!