F1: Πέμπτη στο paddock του Paul Ricard

Συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες δηλώσεις από το paddock του Paul Ricard, λίγο πριν ξεκινήσει η δράση του τριημέρου του GP Γαλλίας.

F1: Πέμπτη στο paddock του Paul Ricard

Συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες δηλώσεις από το paddock του Paul Ricard, λίγο πριν ξεκινήσει η δράση του τριημέρου του GP Γαλλίας.

Η Πέμπτη ήταν ημέρα συνεντεύξεων στο paddock Paul Ricard. Συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες δηλώσεις των πρωταγωνιστών της Formula 1, λίγο πριν ξεκινήσει η δράση για το αγωνιστικό τριήμερο του GP Γαλλίας, όπου αναμένονται θερμοκρασίες ασφαλτοτάπητα που θα ξεπερνάνε τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Max Verstappen

«Σε γενικές γραμμές, ένιωθα ότι στην αρχή της χρονιάς εμείς ήμασταν αυτοί που κυνηγούσαμε και προσπαθούσαμε να κερδίσουμε τη Ferrari. Στη συνέχεια είχαν μερικές εγκαταλείψεις και εμείς φυσικά το εκμεταλλευτήκαμε αυτό, ή μέσω επιλογών στρατηγικής. Έτσι, νομίζω ότι συνολικά, κατά την αίσθησή μου, εμείς κάνουμε το κυνηγητό. Εξαρτάται λίγο από την πίστα, αλλά συνολικά, αισθάνομαι ότι είχαν πιο κυρίαρχα Σαββατοκύριακα από ό,τι εμείς».

Για τα προβλήματα της Red Bull στο GP Αυστρίας: «Νομίζω ότι δεν σχετίζεται μόνο με τα ελαστικά. Νομίζω ότι ήταν και ο τρόπος με τον οποίο ρυθμίσαμε το μονοθέσιο. Όχι καθαρά από το στήσιμο, αλλά και το πακέτο του μονοθεσίου νομίζω ότι απλά δεν ήταν σωστό για την Αυστρία, όπως διαπιστώσαμε».

Για την περίπτωση απώλειας του Spa: «Δεν θέλω να δω τον εαυτό μου το 2028 ή οποτεδήποτε, να οδηγώ μόνο σε σιρκουί πόλης, κοντά σε αστικά κέντρα για την εμπλοκή των οπαδών, επειδή χρειάζονται τέτοιου είδους εμβληματικές πίστες στο Πρωτάθλημα».

Max Verstappen

Charles Leclerc

«Τα τελευταία χρόνια η διαχείριση των ελαστικών ήταν πολύ σημαντική εδώ» (στο Paul Ricard).

Carlos Sainz

«Υπάρχει πιθανότητα να τοποθετήσουμε νέο κινητήρα αυτό το Σαββατοκύριακο, κάτι που θα συνεπάγεται ποινή. Αλλά δεν έχουμε πάρει ακόμα την τελική απόφαση, είναι υπό αξιολόγηση. Θα εξεταστούν όλες οι επιλογές. Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τις δυνατότητες προσπεράσματος, πως λειτουργεί (το μονοθέσιο) με τη ζέστη και τα ελαστικά. Αλλά φυσικά υπάρχει πιθανότητα να συμβεί, αν και δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα».

Το ίδιο έλεγε η Ferrari και στον Καναδά για την περίπτωση του Charles Leclerc, αλλά αργότερα, ο Μονεγάσκος παραδέχθηκε ότι η απόφαση είχε ληφθεί λίγο μετά το Μπακού. Το γεγονός ότι ο Sainz αναφέρθηκε στα προσπεράσματα, σημαίνει ότι η Ferrari δε θέλει να δεχθεί ποινή στον επόμενο αγώνα, καθώς τα προσπεράσματα είναι πολύ δύσκολα στην πίστα του στο Hungaroring.

Sergio Perez

«Είχαμε 2 εγκαταλείψεις στους 3 τελευταίους αγώνες και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό για το Πρωτάθλημα, οπότε σκοπεύω να το αλλάξω αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία. Εξακολουθώ να διεκδικώ το Πρωτάθλημα Οδηγών, οπότε, για μένα προσωπικά είναι σημαντικό να μην χάσω άλλους βαθμούς».

«Οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι επίσης ένας παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτό το Σαββατοκύριακο, φυσικά φαίνεται ότι θα είναι ένας πολύ απαιτητικός αγώνας και θα πρέπει να δούμε πώς θα πάει με την καταπόνηση των ελαστικών λόγω της ζέστης».

George Russell

«Πραγματικά πιστεύω ότι θα διεκδικούμε νίκες στο δεύτερο μισό της σεζόν. Κάνουμε τεράστια πρόοδο αυτή τη στιγμή. Αλλά νομίζω ότι τώρα που είμαστε σε απόσταση αναπνοής, υπάρχουν ακόμα περισσότερα να έρθουν. Και νομίζω ότι οι αγώνες που περάσαμε στην αρχή της φετινής σεζόν πιθανόν να αποδώσουν την επόμενη χρονιά, επειδή άλλες ομάδες δεν αντιμετώπισαν τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε εμείς και μπορεί να πέσουν σε αυτές τις παγίδες αργότερα στη διαδικασία εξέλιξης».

«Αισθανόμαστε αρκετά σίγουροι ότι έχουμε πλέον τουλάχιστον μία κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε. Το αν μπορούμε τώρα να το μεταφράσουμε αυτό σε απόδοση είναι ένας άλλος παράγοντας, αλλά τουλάχιστον τώρα νιώθουμε ότι έχουμε μια σαφή κατεύθυνση, το οποίο δε συνέβαινε στους πρώτους 6 αγώνες της σεζόν».

Lewis Hamilton

«Σιγά-σιγά, αποκτούμε μεγαλύτερη άνεση στο μονοθέσιο. Επίσης, με την κατεύθυνση του στησίματος, που το τοποθετείς και τι δέχεται το μονοθέσιο. Προσθέτουμε συνεχώς απόδοση, προχωράμε συνεχώς προς τα εμπρός. Υπάρχουν πολλά να έρθουν στους επόμενους αγώνες και είμαι ενθουσιασμένος για αυτό. Σιγά σιγά πλησιάζουμε».

Για τα σχέδια ποικιλομορφίας του προσωπικού στο μηχανοκίνητο αθλητισμό: «Η F1 πρέπει να κάνει περισσότερα. Όλες οι ομάδες πρέπει να κάνουν περισσότερα. Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να προχωρήσει και νομίζω ότι υπάρχει μια ομάδα, ακόμα η ίδια ομάδα, που δεν είναι πρόθυμη να συμμετάσχει. Έχει πάει μπρος-πίσω μαζί τους και για κάποιο λόγο δεν θέλουν, αλλά οι υπόλοιπες 9 ομάδες θέλουν, κάτι που είναι πραγματικά ενθαρρυντικό».

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει στην F1: «Θυμάμαι να βρίσκομαι δίπλα στον Fernando (Alonso) όταν ήμουν 22 ετών, ξέρετε, ήμουν τόσο νέος πνευματικά και πέραν των ικανοτήτων, είναι φυσικά μεγάλη πίεση να πας κόντρα σε έναν σπουδαίο όπως αυτός. Έτσι, θα έλεγα ότι από καθαρό ρυθμό και ικανότητα, είναι ο Fernando. Είχαμε μερικές καλές μάχες, μακάρι να είχαμε περισσότερες».

Fernando Alonso

Για τον Hamilton: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει πολύ. Είχε το ταλέντο ήδη το 2007 και εξακολουθεί να το έχει και τώρα, με την εμπειρία. Υπήρξε ένας τρομερός οδηγός και ένας θρύλος του αθλήματός μας. Τότε, πιθανώς κανείς δεν πίστευε ότι κάποιος θα είναι σε θέση να κερδίσει επτά τίτλους όπως ο Michael (Schumacher). H πορεία ήταν καταπληκτική και η ομάδα που δημιούργησαν όλοι στη Mercedes, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν εξαιρετική».

Esteban Ocon

Για το μέλλον του GP Γαλλίας: «Νομίζω ότι το πιο ρεαλιστικό που σκέφτηκα σίγουρα είναι το Le Mans. Tο GP Γαλλίας στο Le Mans, με αρκετή ιστορία, νομίζω ότι θα ήταν φοβερό».

Daniel Ricciardo

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Η ημέρα που θα αποσυρθώ θα είναι η ημέρα που θα χάσω αυτό το συναίσθημα, την πίστη και τη θέληση να συνεχίσω να το κάνω. Πραγματικά αισθάνομαι ότι είμαι ακόμα πολύ μακριά από αυτό».

Sebastian Vettel

Για τις φήμες μεταγραφής του στη McLaren: «Νομίζω ότι ο Lando έχει συμβόλαιο! Προφανώς γνωρίζω κάποιους ανθρώπους εκεί, αλλά νομίζω ότι είναι απλά φήμες. Νομίζω ότι υπάρχει σαφής πρόθεση να συνεχίσουμε (με την Aston Martin) και σύντομα θα δούμε πού βρισκόμαστε».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!