ZR-V θα ονομάζεται το υβριδικό C-SUV της Honda

Η Honda επιβεβαίωσε ότι το όνομα του καινούργιου μικρού υβριδικού SUV της θα είναι ZR-V.

ZR-V θα ονομάζεται το υβριδικό C-SUV της Honda

Η Honda επιβεβαίωσε ότι το όνομα του καινούργιου μικρού υβριδικού SUV της θα είναι ZR-V.

Το νέο SUV της Honda, η άφιξη του οποίου ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το Μάρτιο, απέκτησε όνομα: ZR-V. Το ολοκαίνουργιο μοντέλο θα πλαισιώσει τα HR-V, CR-V και e:Ny1 και θα κατατάσσεται στην κατηγορία C των SUV. Θα ανταγωνίζεται αυτοκίνητα όπως τα Toyota RAV4, Nissan Qashqai και Kia Sportage και θα φτάσει στην Ευρώπη το 2023.

Το μοντέλο ανακοινώθηκε αρχικά σε μια προεπισκόπηση του επερχόμενου πρωτότυπου e:Ny1, το οποίο θα κυκλοφορήσει ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Σε αντίθεση με εκείνο το αυτοκίνητο, το ZR-V θα κυκλοφορήσει μόνο σε υβριδική έκδοση, επειδή η Honda πιστεύει ότι η τα υβριδικά κινητήρια σύνολο εξακολουθούν να παίζουν ρόλο στη μείωση των εκπομπών CO2 και βοηθά τους πελάτες της να κάνουν τη μετάβαση σε αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Αποκαλύπτοντας το όνομα του νέου μοντέλου, η Honda επιβεβαίωσε επίσης ότι θα χρησιμοποιεί κινητήριο σύνολο e:HEV. Αυτή η επωνυμία χρησιμοποιείται για υβριδικές μονάδες ισχύος, όπου ο κινητήρας εσωτερικής καύσης χρησιμοποιείται κυρίως ως γεννήτρια για την τροφοδοσία δύο ηλεκτροκινητήρων, αλλά και για την απευθείας κίνηση των εμπρός τροχών σε περίπτωση έντονης επιτάχυνσης.

Δεν είναι σαφές ποια έκδοση κινητήρα θα λάβει το ZR-V. Το Civic e:HEV χρησιμοποιεί ένα 2λιτρο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα που αποδίδει 184 ίππους και 315 Nm ροπής, ενώ τα Jazz και HR-V μεταβαίνουν διαθέτουν 4κύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρου με 131 ίππους και 253 Nm ροπής.

 

Στο εσωτερικό, είναι πιθανό να δούμε την ψηφιακή οθόνη 10,2 ιντσών της Honda μαζί με οθόνη αφής 9” και ηχοσύστημα Bose 12 ηχείων για τις εκδόσεις με κορυφαίο εξοπλισμό. Η Honda ανέφερε: «Με περαιτέρω ηλεκτροκίνητα μοντέλα SUV να ακολουθούν, το ZR-V σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στη γκάμα της Honda, με τη μάρκα να επικεντρώνεται ακόμη περισσότερο σε αυτή την ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία».

Σε δηλώσεις του νωρίτερα φέτος, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe, Tom Gardner, είχε σχολιάσει: «Το 2023 η Honda θα επεκτείνει περαιτέρω τη διαθεσιμότητα της πλήρως υβριδικής τεχνολογίας e:HEV, με το λανσάρισμα ενός ολοκαίνουργιου SUV κατηγορίας C. Μαζί με τα υφιστάμενα HR-V και CR-V της Honda και το καινούργιο e:NY1, αυτό το αυτοκίνητο θα παρέχει μια ελκυστική πρόταση για τους πελάτες που αναζητούν μια σπορ, δυναμική, πλήρως υβριδική επιλογή».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!