H Honda θα λανσάρει νέο, υβριδικό C-SUV το 2023

H Honda ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να λανσάρει το 2023 ένα καινούργιο C-SUV υβριδικό μοντέλο.

H Honda θα λανσάρει νέο, υβριδικό C-SUV το 2023

H Honda ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να λανσάρει το 2023 ένα καινούργιο C-SUV υβριδικό μοντέλο.

Το καινούργιο SUV της Honda θα πλαισιώσει τα HR-V, CR-V και το πρωτότυπο e:Ny1. Tο καινούργιο αυτοκίνητο θα κατατάσσεται στην κατηγορία C-SUV και θα έχει άμεσους ανταγωνιστές όπως τα Toyota RAV4, Nissan Qashqai και Kia Sportage.

Η ανακοίνωση της Honda πλαισιώθηκε από την αποκάλυψη του εξωτερικού του αμιγώς ηλεκτρικού πρωτότυπου e:Ny1, στην κατηγορία B-SUV. Ωστόσο, το καινούργιο μοντέλο που ανακοίνωσε η Honda θα είναι υβριδικό, καθώς η ιαπωνική εταιρεία πιστεύει ότι αυτό το κινητήριο σύνολο έχει ακόμα μεγάλο ρόλο να παίξει στη μείωση των εκπομπών CO2 και τη μετάβαση του κοινού σε οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Οι προδιαγραφές του κινητήριου συνόλου δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά ενδέχεται να χρησιμοποιεί την ίδια 2λιτρη μονάδα e:HEV με το επερχόμενο Civic, με ισχύ 184 ίππων και ροπή 315 Νm, σε συνδυασμό με την αυτόματη μετάδοση σταθερών σχέσεων.

Στο εσωτερικό, το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε την οθόνη οργάνων 10,2 ιντσών σε συνδυασμό με μία κεντρική οθόνη αφής 9” και ηχοσύστημα 12 ηχείων της Bose στα ανώτερα πακέτα εξοπλισμού.

Στην ανακοίνωση του νέου μοντέλου, ο αντιπρόεδρος της Honda στην Ευρώπη, Tom Gardner, δήλωσε: «Το 2023 η Honda θα επεκτείνει περαιτέρω τη διαθεσιμότητα της πλήρως υβριδικής τεχνολογίας e:HEV με το λανσάρισμα ενός ολοκαίνουργιου SUV κατηγορίας C. Τοποθετημένο δίπλα στα υφιστάμενα HR-V και CR-V της Honda και στο ολοκαίνουργιο e:NY1, το αυτοκίνητο αυτό θα αποτελέσει μια ελκυστική επιλογή για τους πελάτες που αναζητούν μια σπορ, δυναμική, πλήρως υβριδική επιλογή».

Τα σκίτσα που δημοσιοποίησε η Honda απεικονίζουν το νέο SUV με ορισμένα τυπικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της ιαπωνικής εταιρείας, όπως τα κομψά φωτιστικά σώματα και τα καμπυλωτά πίσω φώτα που μοιάζουν με αυτά του νέου Civic. Η εμπρός μάσκα αποκλίνει από τη σύγχρονη σχεδίαση της Honda και υπάρχουν μερικοί σπορ πλευρικοί αεραγωγοί και φαρδείς θόλοι τροχών για να τονίσουν τη στάση του αυτοκινήτου. Στο πίσω μέρος δεν υπάρχουν αεραγωγοί, μόνο ένα μικρό φτερό, που συμβαδίζει με τη συνολική ανεπιτήδευτη εμφάνιση.

Το νέο SUV της Honda θα λανσαριστεί το 2023 και η τιμή του αναμένεται να ξεκινά από περίπου 35.000 ευρώ προκειμένου να βρίσκεται ανάμεσα στο HR-V και το CR-V.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!