Η έδρα του Ράλλυ Ακρόπολις για το 2021

Ο χώρα μας επιστρέφει στο καλεντάρι του WRC, με τον εθνικό μας αγώνα να διεξάγεται από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου

Η έδρα του Ράλλυ Ακρόπολις για το 2021

Ο χώρα μας επιστρέφει στο καλεντάρι του WRC, με τον εθνικό μας αγώνα να διεξάγεται από 9 έως 12 Σεπτεμβρίου

Τις λεπτομέρειες και την έδρα του Ράλλυ Ακρόπολις που περιλαμβάνεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Όπως έκανε γνωστό ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, η εκκίνηση θα δοθεί κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ενώ το κέντρο του αγώνα θα βρίσκεται στην πόλη της Λαμίας. Υπενθυμίζεται ότι την έδρα του Ράλλυ Ακρόπολις διεκδικούσε και το Λουτράκι.

«Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, ανακοινώνοντας τις λεπτομέρειες του προγράμματος του «Ράλλυ των Θεών», το οποίο θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Τρεις περιφέρειες της χώρας θα έχουν εμπλοκή στον αγώνα: Η Αττική με την εκκίνηση να δίδεται κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολις, η Πελοπόννησος με ειδικές διαδρομές στην Κορινθία και η Στερεά Ελλάδα.

Ειδικές σε Αγίους Θεοδώρους, Βωξίτες, Παύλιανη και Ταρζάν

«Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από οκτώ χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα.
Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου. Και, τέλος, θα βρεθούμε στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στη Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές», δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Η σύσκεψη στο ΟΑΚΑ, στην έδρα της Motorsport Greece, έγινε με τη συμμετοχή των:
• Δημήτρη Φραγκάκη, Γενικού Γραμματέα Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού,
• Γιώργου Πατούλη, Περιφερειάρχη Αττικής,
• Φάνη Σπανού, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,
• Παναγιώτη Νίκα, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου,
• Κώστα Μπακογιάννη, Δημάρχου Αθηναίων,
• Ευθύμη Καραΐσκου, Δημάρχου Λαμιέων,
• Γιώργου Γκιώνη, Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!