Ρεκόρ πωλήσεων για τη Mercedes-Benz G-Class

Μέσα στο 2021 η G-Class σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων με 41.174 αυτοκίνητα

Ρεκόρ πωλήσεων για τη Mercedes-Benz G-Class

Μέσα στο 2021 η G-Class σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων με 41.174 αυτοκίνητα

Αν και η έλλειψη ημιαγωγών έχει επηρεάσει σημαντικά την παραγωγή καινούργιων αυτοκινήτων και κατ’ επέκταση τις πωλήσεις τους, αυτό δεν φαίνεται να διαδραμάτισε αρνητικό ρόλο σε ένα μοντέλο της Mercedes-Benz. Αναφερόμαστε στη G-Class η οποία το 2021 σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων με 41.174 αυτοκίνητα.

Αυτό το αποτέλεσμα είναι το καλύτερο από το 1979 που έκανε πρεμιέρα η G-Class με τον κωδικό W460. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν η πορεία συνεχίζει να είναι ανοδική, χωρίς πτωτικές τάσεις. Ενδεχομένως το 2022 η χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη για το σκληροπυρηνικό γερμανικό off-road, καθώς αναμένουμε και την ανανεωμένη εκδοχή του, η οποία πιθανότατα θα του δώσει έξτρα ώθηση.

Η υψηλή τιμή του και το μεγάλο περιθώριο κέρδους που αφήνει στη γερμανική εταιρεία το έφερε σε προτεραιότητα εμπρός από πιο mainstream μοντέλα με χαμηλότερη τιμή, βάζοντας χέρι στα αποθέματα chip και προχωρώντας στην παραγωγή πριν από αυτά. Αυτή μπορεί να είναι μια λογική εξήγηση για την αύξηση των πωλήσεων που σημείωσε το εμβληματικό SUV.

Το μέλλον φυσικά διαγράφεται ακόμα πιο ενδιαφέρον, αφού η G-Class συμπεριλαμβάνεται στα ηλεκτρικά πλάνα της Mercedes-Benz. Έχει ήδη γίνει ανακοίνωση για την παρουσίαση της ηλεκτρικής εκδοχής του μοντέλου μέσα στο 2024, οπότε και θα περιμένουμε να το γνωρίσουμε στη νέα εποχή του.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!