Και Corolla και SUV: Πρεμιέρα στην Ευρώπη για την Toyota Corolla Cross

Το μήκους 4,46 μέτρων SUV τοποθετείται στη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας ανάμεσα στο C-HR και το RAV4

Και Corolla και SUV: Πρεμιέρα στην Ευρώπη για την Toyota Corolla Cross

Το μήκους 4,46 μέτρων SUV τοποθετείται στη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας ανάμεσα στο C-HR και το RAV4

Μετά την πρεμιέρα για την αγορά των ΗΠΑ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Corolla Cross ήρθε και στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο εκδήλωσης στις Βρυξέλλες, όπου η Toyota ανέλυσε το στρατηγικό πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας της και μηδενισμού του ανθρακικού αποτυπώματός της, παρουσιάστηκε η ευρωπαϊκή έκδοση του  μοντέλου. Με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και συνδυάζοντας την ισχύ του brand Corolla με τη δημοφιλία των SUV, η Corolla Cross θα αποτελέσει ένα δυνατό χαρτί για την Toyota τα επόμενα χρόνια. Το λανσάρισμά της στην Ευρώπη θα αρχίσει το φθινόπωρο του 2022.

Με μήκος στα 4,46 μέτρα και μεταξόνιο στα 2,64 μ., το νέο SUV θα λάβει θέση στη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας ανάμεσα στο C-HR και το RAV4. Είναι το πρώτο μοντέλο της Toyota που κάνει χρήση του full hybrid συστήματος 5ης γενιάς, το οποίο φορτίζει την μπαταρία εν κινήσει (όχι δηλαδή από εξωτερική πηγή) και είναι διαθέσιμο σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες (AWD-i) εκδόσεις.

Η Corolla Cross βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA (GA-C), χάρη στην οποία το χαμηλό βάρος και η πρακτικότητα συνδυάζονται με ποιότητα κύλισης και σύγχρονες τεχνολογίες. Οι σχεδιαστές της Toyota δημιούργησαν ένα αμάξωμα με αναλογίες και λεπτομέρειες που προσδίδουν δυναμικό χαρακτήρα στην Corolla Cross. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η τραπεζοειδής γρίλια που συνδέεται με τα μακρόστενα LED φωτιστικά σώματα. Ανάλογη σχεδιαστική λογική συναντάμε και στην ουρά του αμαξώματος. Η καμπίνα των επιβατών χαρακτηρίζεται από ευρυχωρία, τη χρήση μαλακών υλικών και το ψηφιακό ταμπλό, με δύο μεγάλες οθόνες: 12,3 ιντσών στον πίνακα οργάνων και 10,5 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Η δεύτερη υποστηρίζει σύνδεση με Apple CarPlay (ασύρματα) και Android Auto, καθώς και το πακέτο Toyota Smart Connect.

Στην πέμπτη του γενιά, το σύστημα full hybrid της Toyota υπόσχεται περισσότερη ροπή και ηλεκτρική ισχύ, ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση και βελτιωμένη οδηγική εμπειρία. Η προσθιοκίνητη έκδοση της Corolla Cross έχει μέγιστη ισχύ 199 ίππων και επιτυγχάνει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 8,1 δλ. Η έκδοση AWD-i διαθέτει έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα 42 ίππων στον πίσω άξονα, ο οποίος εμπλέκεται αυτόματα σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης. Ο χρόνος για το 0-100 είναι αντίστοιχος με αυτόν της προσθιοκίνητης Corolla Cross.

Στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, το νέο SUV της Toyota εφοδιάζεται με την ομπρέλα συστημάτων T-Mate. Για πρώτη φορά, το Pre-Collision System διαθέτει νέες λειτουργίες, όπως η αποφυγή συγκρούσεων σε διασταυρώσεις μέσω του Intersection Cut-In Traffic Assist, όπως επίσης βελτιωμένη ανίχνευση διερχόμενων οχημάτων και το Intersection Turn Assist. Η ενημέρωση του λογισμικού εξ αποστάσεως (Over The Air) εξασφαλίζει ότι τα συστήματα της Corolla Cross θα είναι πάντα επικαιροποιημένα στη διάρκεια ζωής του μοντέλου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!