Πρεμιέρα για την Toyota Corolla Cross

To compact SUV τοποθετείται στη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας ανάμεσα στο C-HR και το RAV4

Πρεμιέρα για την Toyota Corolla Cross

To compact SUV τοποθετείται στη γκάμα της ιαπωνικής μάρκας ανάμεσα στο C-HR και το RAV4

Την εμφάνισή της στην αγορά των ΗΠΑ κάνει η Corolla Cross, το νέο SUV της Toyota. Με μήκος στα 4,46 μέτρα καλύπτει το κενό ανάμεσα στο μικρότερο C-HR και το μεγαλύτερο RAV4, αποτελώντας τη νέα προσθήκη στην οικογένεια αυτοκινήτων ελεύθερου χρόνου. Μετά το Yaris Cross (το οποίο οδηγήσαμε πρόσφατα στο Βέλγιο) θα αποτελέσει σύντομα ένα ακόμη SUV στην ευρωπαϊκή γκάμα της Toyota.

Η Corolla Cross βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA (GA-C), χάρη στην οποία το χαμηλό βάρος και η πρακτικότητα συνδυάζονται με ποιότητα κύλισης και σύγχρονες τεχνολογίες. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο των Mazda Toyota στο Huntsville της Αλαμπάμα, με τη δυνατότητα ετήσιας παραγωγής να ανέρχεται σε 150.000 αυτοκίνητα.

Για τη Βόρεια Αμερική η Corolla Cross θα κυκλοφορήσει με δίλιτρο κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 169 ίππους. Θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή όλους τους τροχούς. Για την Ευρώπη βέβαια θα περιμένουμε και μικρότερου κυβισμού κινητήρες.

Οι τιμές της Corolla Cross στις ΗΠΑ αρχίζουν από τα 22.195 δολάρια για το προσθιοκίνητο μοντέλο και τα 23.495 δολάρια για το 4×4.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!