Φινάλε στην πρώτη σεζόν του ADAC Opel e-Rally Cup

O 26χρονος Γάλλος Laurent Pellier κέρδισε στους 6 από τους 7 αγώνες της χρονιάς και στέφθηκε πρωταθλητής

Φινάλε στην πρώτη σεζόν του ADAC Opel e-Rally Cup

O 26χρονος Γάλλος Laurent Pellier κέρδισε στους 6 από τους 7 αγώνες της χρονιάς και στέφθηκε πρωταθλητής

Με τον αγώνα στο Zwickau της Γερμανίας ολοκληρώθηκε η παρθενική σεζόν του ADAC Opel e-Rally Cup, του πρώτου ενιαίου πρωταθλήματος με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. “Αποδείξαμε ότι μπορούν να γίνουν ράλλυ με ηλεκτρικά αυτοκίνητα”, δήλωσε ο Διευθυντής της Opel Motorsport, Jorg Schrott. Το αυτοκίνητο του ενιαίου είναι το Corsa-e Rally, με ηλεκτρικό μοτέρ 136 ίππων, ίδιο με του αυτοκινήτου παραγωγής. Στο θεσμό συμμετείχαν ταλαντούχοι οδηγοί από έξι χώρες, ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε επτά ράλλυ. Από αυτά, τα έξι διεξήχθησαν επί γερμανικού εδάφους και ένα στην Τσεχία.

Πρωταθλητής, μετρώντας νίκη στους έξι αγώνες, αναδείχθηκε ο 26χρονος Γάλλος Laurent Pellier. Ο οδηγός της Saintéloc Junior Team συγκέντρωσε 239 βαθμούς. “Όσο σπουδαίο ήταν να νικήσω στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στο Stemwede, άλλο τόσο είναι να στεφθώ πρωταθλητής στο πρώτο ADAC Opel e-Rally Cup. Τα ράλλυ με ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι λιγότερο συναρπαστικά από τα αντίστοιχα με μοντέλα που φέρουν κινητήρες εσωτερικής καύσης”, δήλωσε ο Pellier.

Στη μάχη για τη δεύτερη θέση, επικράτησε ο 21χρονος Γερμανός Max Reiter με 174 βαθμούς, έναντι 156 που συγκέντρωσε ο Ολλανδός Timo van der Marel και 155 του Αυστριακού Luca Waldherr. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν και προσκεκλημένοι οδηγοί, όπως ο Yohan Rossel που αγωνίζεται στο WRC και έμπειροι όπως ο Timo Scheider και ο Lance David Arnold.

Η Opel Motorsport δίνει την ευκαιρία σε νέους οδηγούς, ηλικίας 16-24 ετών, να πραγματοποιήσουν δωρεάν δοκιμή με το Corsa-e Rally. Οι δοκιμές θα γίνουν το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στο Oschersleben, με τις αιτήσεις να λήγουν στις 5 Νοεμβρίου στο http://www.opel-motorsport.com/experience-day.

Δείτε ακόμα: Στο Δακτύλιο της Αθήνας με το ηλεκτρικό Opel Corsa-e

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!