Το επόμενο Mazda2 θα είναι Toyota Yaris;

Η Mazda θα λανσάρει σύντομα τον αντικαταστάτη του τωρινού Mazda 2 που θα βασίζεται στο Yaris

Το επόμενο Mazda2 θα είναι Toyota Yaris;

Η Mazda θα λανσάρει σύντομα τον αντικαταστάτη του τωρινού Mazda 2 που θα βασίζεται στο Yaris

Το νέο Mazda2 θα αποκτήσει υβριδική τεχνολογία σε συνεργασία με την Toyota, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει ετοιμάζεται να λανσάρει ένα σουπερμίνι που θα βασίζεται εξολοκλήρου στο Toyota Yaris, αλλά θα φέρει το σήμα της. Τίποτα δεν είναι ακόμα επίσημο, αλλά, αφού μελετήσαμε τις διάφορες παρουσιάσεις στους επενδυτές της εταιρείας και τα οικονομικά αποτελέσματα, καταλήξαμε σε αυτή την εκτίμηση. Το νέο αυτοκίνητο θα είναι κομμάτι της μακροχρόνιας συνεργασίας της Mazda με την Toyota σε όλους τους τομείς, από αυτόνομη τεχνολογία έως αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στους επενδυτές τον Νοέμβριο του 2020, η Mazda ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει ένα «μοντέλο βασισμένο στο Yaris THS» έως το 2022. Το οποίο πιστεύουμε, δεδομένου του παρόμοιου μεγέθους των δύο αυτοκινήτων, ότι θα είναι το νέο Mazda2.

Τον περασμένο Ιούνιο η Mazda ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει 13 νέα εξηλεκτρισμένα οχήματα έως το 2025. Πέντε υβριδικά, πέντε plug-in υβριδικά και τρία αμιγώς ηλεκτρικά. Στην ίδια ανακοίνωση, η Mazda επιβεβαίωσε ότι τα υβριδικά μοντέλα θα χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία με τα τελευταία Prius και Yaris, η οποία έχει το όνομα Toyota Hybrid System (THS). Έχουμε ήδη δει μια παρόμοια συνεργασία της Toyota με τη Suzuki, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα το Swace Station Wagon και το SUV Across, τα οποία είναι διακριτικά τροποποιημένες εκδόσεις των Corolla και RAV4 αντίστοιχα και μοιράζονται τις ίδιες πλατφόρμες, κινητήρες, τεχνολογία και το μεγαλύτερο μέρος της εμφάνισης τους, με τα μοντέλα που φέρουν το σήμα της Toyota. Στο εσωτερικό, αναμένουμε το Mazda 2 να έχει την ίδια διάταξη ταμπλό, ψηφιακά στοιχεία και σύστημα ψυχαγωγίας επτά ιντσών με το Yaris, αλλάζοντας μόνο τα σήματα.

Έτσι, τα επόμενα δύο θα πρέπει να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και το αμάξωμα του τελευταίου Yaris, με τη Mazda να κάνει μερικές προσαρμογές στο μπροστινό μέρος και την εσωτερική επένδυση του supermini σε μια προσπάθεια να δώσει μια δική της πινελιά στο μοντέλο. Ο υβριδικός βενζινοκινητήρας 116 ίππων της Toyota, θα εφοδιάσει και τα δύο μοντέλα, πράγμα που σημαίνει ότι και η κατανάλωση θα είναι παρόμοια. Επιπλέον όφελος για τη Mazda, είναι το γεγονός ότι το υβριδικό σύστημα της Toyota θα μειώσει τις εκπομπές ρύπων του στόλου της και θα βοηθήσει την εταιρεία να μείνει μέσα στα όρια των συνεχώς αυστηρότερων κανονισμών CO2.

Αυτό είναι το ανανεωμένο Mazda2

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!