Στο πλαίσιο ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, που διενεργήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως και 24-8-2025 σε οδικούς άξονες της Αττικής, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί από το σύνολο των Υπηρεσιών Τροχαίας και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), βεβαιώθηκαν συνολικά 1.293 παραβάσεις και συνελήφθησαν 6 οδηγοί εκ των οποίων 2 που οδηγούσαν υπό την επήρεια οινοπνεύματος (άνω των 0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα).
Ειδικότερα βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων:
- 162 παραβάσεις για υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας,
- 30 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
- 102 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και
- 98 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Περαιτέρω, στο πλαίσιο της ως άνω εξόρμησης ακινητοποιήθηκαν 188 οχήματα και αφαιρέθηκαν 63 άδειες κυκλοφορίας και 241 άδειες ικανότητας οδήγησης.
- Citroen e-C3 Urban: Προσιτή ηλεκτροκίνηση, από 17.900 ευρώ
- Zeekr 7GT: Πρακτικό shooting brake με επιδόσεις supercar και αυτονομία έως 655 χιλιόμετρα
- Skoda Elroq: Nέα εποχή ηλεκτροκίνησης, με αυτονομία έως 717 χιλιόμετρα
- Nissan Micra: Για πρώτη φορά αποκλειστικά ηλεκτρικό με έως 416 χλμ. αυτονομίας
- MINI Aceman: Ηλεκτρικές επιδόσεις και χαρακτήρας MINI με έως 218 ίππους
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με τις σε βάρος τους δικογραφίες στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Σε ανακοίνωσή της, η Τροχαία Αττικής αναφέρει: “Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση, εστιάζοντας σε παραβατικές οδηγικές συμπεριφορές, οι οποίες εντάσσονται στις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και επιτείνουν τη σοβαρότητα των τραυματισμών”.