Ανανέωση για το Mazda2

Το ιαπωνικό σουπερμίνι εφοδιάζεται με πιο “πράσινο” κινητήρα, μια νέα έκδοση εξοπλισμού και ασύρματη συνδεσιμότητα με Apple CarPlay

Ανανέωση για το Mazda2

Το ιαπωνικό σουπερμίνι εφοδιάζεται με πιο “πράσινο” κινητήρα, μια νέα έκδοση εξοπλισμού και ασύρματη συνδεσιμότητα με Apple CarPlay

Στο αισθητικό και τεχνολογικό “φρεσκάρισμα” του σουπερμίνι της προχωρά η Mazda. Το Mazda2 εφοδιάζεται με αναβαθμισμένο κινητήρα 1.5 Skyactiv-G, ο οποίος προσφέρει καλύτερη λειτουργία, εξοικονόμηση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Διαθέσιμες είναι εκδόσεις με 75, 90 και 115 ίππους, ενώ οι δύο τελευταίες σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτουν τεχνολογία MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle). Ταυτόχρονα, το Mazda2 θα κυκλοφορήσει σε νέα έκδοση εξοπλισμού, την Homura Special Edition, σε δύο νέα χρώματα αμαξώματος και με την ασύρματη συνδεσιμότητα Apple Car Play σε όλη τη γκάμα μοντέλων.

Η νέα έκδοση Homura Special Edition έρχεται με μαύρα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, μαύρες επενδύσεις καθισμάτων και θυρών, κόκκινες ραφές καθισμάτων και σκούρα κόκκινα δαχτυλίδια στους αεραγωγούς. Επίσης είναι διαθέσιμα δύο νέα χρώματα αμαξώματος, το δύο στρώσεων Platinum Quartz και το Deep Crimson.

Το σύστημα συνδεσιμότητας Mazda Connect, που υποστηρίζει Android Auto και ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay, είναι διαθέσιμο σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού του Mazda2.

Ο αναβαθμισμένος ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης Skyactiv-G 1,5 λίτρων διαθέτει τη μοναδική τεχνολογία Diagonal Vortex Combustion και υψηλότερη αναλογία συμπίεσης 15:1 για βελτίωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 6,8% και μείωση των εκπομπών CO2 κατά 9 – 12%. Καλύτερη απόκριση και έλεγχο της επιτάχυνσης του οχήματος προσφέρει το νέο πρόγραμμα ελέγχου κινητήρα e-Skyactiv-X.

Συνολικά υπάρχει δυνατότητα επιλογής από πέντε εκδόσεις: με 75 ή 90 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, με 90 ίππους και αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και δύο ήπια υβριδικές εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο και ισχύ 90 ή 115 ίππων.

Η ήπια υβριδική τεχνολογία MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle) παρέχεται από το σύστημα Mazda M Hybrid. Οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν από τα 120 γρ/χλμ. στα 107 γρ/χλμ, ενώ η συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου περιορίστηκε στα 4,7 λίτρα/100 χλμ.

Στάνταρ, σε όλη τη γκάμα εκδόσεων του Mazda2 τοποθετούνται οι προβολείς LED, ενώ προαιρετικά μπορούν να είναι προσαρμοζόμενοι (ALH). Στον πλούσιο βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Homura του Mazda2 περιλαμβάνονται επίσης τα συστήματα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (LKA), προειδοποίησης πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (RCTA), έλεγχου τυφλών σημείων (BSM), υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (HLA), G-Vectoring Plus (GVC+), όπως και ασύρματο CarPlay και Android Auto, αλλά και Bluetooth, 6 ηχεία, δερμάτινες επενδύσεις σε τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, cruise control, αυτόματο A/C, μαύρες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, φυμέ κρύσταλλα, θερμαινόμενα και ρυθμιζόμενα σε ύψος εμπρός καθίσματα, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες βροχής και φώτων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!