Video: Γι’αυτό το Audi RS e-tron GT εντυπωσιάζει από την πρώτη ματιά

Δεν είναι και εύκολο να περάσεις απαρατήρητος με το κατακόκκινο Audi e-tron GT των 646 ίππων, ενώ οι ερωτήσεις «πέφτουν βροχή».

Το Audi RS e-tron GT εμφανίζεται με μια υπέρμετρα σπορ εμφάνιση, κάτι που υποστηρίζει και σε τρόπους, αρκεί να έχεις τα οδηγικά φόντα όταν το ζητήσεις. Αν πάλι δεν είσαι εραστής της θεαματικής οδήγησης, και απλά απολαμβάνεις δυναμισμό, ουσία και αποτελεσματικότητα, το ταχύτερο Audi παραγωγής αυτή τη στιγμή θα σε γοητεύσει ποικιλοτρόπως.

Στο πρώτο RS που εφαρμόζεται η ηλεκτροκίνηση, οι επιδόσεις είναι δεδομένες, η αυτονομία υπαρκτή, οι τεχνολογίες γενναιόδωρες και ο χαρακτήρας εμφανής. Και για κερασάκι, οι αδυναμίες της ηλεκτρικής φύσης δείχνουν εξαφανισμένες.

Η συνδυαστική απόδοση των δυο ηλεκτροκινητήρων είναι μεν 598 ίπποι, όμως με λειτουργία overboost εμφανίζονται 48 ακόμα ίπποι στην εξίσωση για 2,5 δλ. Οι 646 ίπποι στο σύνολο και τα 830 Nm ροπής είναι νούμερα που δεν αφήνουν μόνο υποσχέσεις, αλλά και πρόσβαση στον συναρπαστικό κόσμο της καταιγιστικής και αδιάκοπης επιτάχυνσης.

Δεν χρειάζεται παρά να βυθίσεις το δεξί πόδι και να απογειώσεις την ταχύτητα σου

Τα 250 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας περιορίζονται μεν ηλεκτρονικά, και καλά κάνουν, αλλά δεν θα δυσκολευτείς να τα δεις στον ανοιχτό δρόμο. Σε συνδυασμό με τα 3,3 δλ. για τα 0-100 χλμ./ώρα, είναι καταιγιστικό στον τρόπο που καλπάζουν τα χιλιόμετρα στο ψηφιακό ταχύμετρο, παρά το γεγονός ότι προσεγγίζει τους 2,5 τόνους σε βάρος.

Πατάς και εξαφανίζεσαι, έτσι απλά.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του Audi RS e-tron GT

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!