Suzuki Vitara: Strong Hybrid με off-road ικανότητες (video)

35 χρόνια Suzuki Vitara! Σήμερα προσφέρεται και με Strong Hybrid έκδοση, χαρίζοντας εν μέρει ηλεκτρικές μετακινήσεις χωρίς τη χρήση πρίζας.

Η φουλ υβριδική έκδοση έρχεται ως Strong Hybrid για να συμπληρώσει τις Mild Hybrid εκδόσεις και η αλήθεια είναι ότι το δηλώνει οπτικά με υπέρμετρη διακριτικότατα. Πρέπει να επιστρατεύσεις την παρατηρητικότητά σου για να διαπιστώσεις ότι το σκούρο φόντο στο λογότυπο HYBRID της 5ης πόρτας είναι το σημάδι διαφοροποίησης από τις λιγότερο εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

Η ουσία είναι ότι δεν αλλοιώνει καθόλου τον χαρακτήρα του γιατί το Vitara όπως και κάθε σύγχρονο Vitara που μπορείς να παραγγείλεις σήμερα προσφέρεται 2κίνητο και τετρακίνητο.

Ο ατμοσφαιρικός Dualjet κινητήρας είναι 1.5 λίτρων και μας είναι γνώριμος από το πρόσφατο Jimny. Στο οικολογικό του έργο πορεύεται αγκαζέ με έναν κόμπακτ ηλεκτροκινητήρα 33 ίππων και 60 Nm ροπής, μια αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 840 Wh και τάσης 140V και ένα αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, AGS (Auto Gear Shift).

Συνδυαστικά λοιπόν οι 102 ίπποι του θερμικού και οι 33 ηλεκτρικοί αποφέρουν 116 ίππους και 138 Nm ροπή, με την ισχύ να περνά είτε στους εμπρός είτε στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος AllGrip – που είχε το αυτοκίνητο δοκιμής. Το ηλεκτρικό μοτέρ τροφοδοτείται από την μπαταρία ή απευθείας από τον 1.500άρη Dualjet ο οποίος φορτίζει την μπαταρία, κάτι που κάνει και μέσω ανάκτησης.

Περισσότερα όμως μπορείτε να διαβάσετε στην αναλυτική δοκιμή εδώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!