Δοκιμάζοντας την Porsche 911 Dakar εκτός δρόμου (video)

Ο Steve Sutcliffe δοκιμάζει για το Auto Express τη νέα, ψηλή Porsche 911 Dakar, σε μια εκτός δρόμου διαδρομή, απολαμβάνοντας το νέο της χαρακτήρα.

Πίσω στο χρόνο, το 1984 η Porsche έκανε κάτι που μέχρι τότε δεν ταίριαζε ακριβώς στη φιλοσοφία της. Κέρδισε τον σκληρό εκτός δρόμου αγώνα αντοχής Παρίσι-Ντακάρ, με μια ειδικά τροποποιημένη 911.

Έγραψε ιστορία με αυτό το αυτοκίνητο, που έμεινε στο παρελθόν και στα όνειρα των φίλων της Porsche. Αυτό μέχρι σήμερα, που η γερμανική εταιρεία αποφάσισε να αναβιώσει την 911 Dakar, δίνοντας την ευκαιρία στους πελάτες της να αποκτήσουν ένα τόσο μοναδικό αυτοκίνητο.

Αποτελεί φόρο τιμής στο ιστορικό αγωνιστικό που απέδειξε ότι η Porsche μπορεί και πέρα από εκεί που τελειώνει η άσφαλτος. Παράλληλα, η νέα Porsche 911 Dakar είναι ένα από τα ειδικά μοντέλα που θέλει να ενσωματώσει στη γκάμα της η γερμανική φίρμα, αφού βλέπει ότι η συγκεκριμένη αγορά φαίνεται να έχει ενδιαφέρον.

Άρα, μήπως η 911 Dakar είναι ένα ακόμα σχέδιο της Porsche για να βγάλει χρήματα ή ένα πραγματικά συναρπαστικό και συνάμα ξεχωριστό αυτοκίνητο, που αξίζει μια θέση στη γκάμα της εμβληματικής 911;

Ο Steve Sutcliffe, ο συνεργάτης μας από το Auto Express, περνάει πίσω από το τιμόνι της (τον τυχερό!) και οδηγώντας την σε αμμόλοφους και διαδρομές για τις οποίες έχει σχεδιαστεί, μας δίνει τις απαντήσεις. Δείτε το video στην κορυφή.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!