Nitro RX – Quebec: Παρθενική νίκη

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον προτελευταίο γύρο του αμερικανκού Πρωταθλήματος Nitro Rallycross, από το Trois-Rivieres του Quebec, στον Καναδά, όπου ο Oliver Eriksson χάρισε στην Olsbergs MSE την πρώτη της νίκη.

Ο Oliver Eriksson κατέκτησε την πρώτη νίκη της Olsbergs MSE στο αμερικανικό Πρωτάθλημα Nitro Rallycross, στην κατηγορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Group E, επικρατώντας στον τελικό του προτελευταίου αγώνα της σεζόν 2022-2023, στην καλυμμένη με χιόνι πίστα Trois-Rivieres στο Quebec του Καναδά.

O Σουηδός τερμάτισε τον τελικό εμπρός από τον μεγαλύτερο αδερφό του και team-mate του, Kevin Eriksson, ενώ ένα αμιγώς σουηδικό βάθρο συμπλήρωσε ο επικεφαλής της βαθμολογίας Robin Larsson. O Oliver Eriksson, που έχει επικρατήσει δύο φορές σε κατατακτήριες δοκιμές φέτος, κυριάρχησε στον τελικό, χάνοντας την πρωτοπορία μόνο στον 3ο από τους 6 γύρους, όταν έκανε το γύρο τζόκερ.

Ο Kevin Eriksson κατάφερε να καλύψει την επίθεση του Robin Larsson, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο για 6η φορά σε 7 αγώνες. Ο περυσινός Πρωταθλητής Travis Pastrana, με χρωματισμό αυτοκινήτου φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Ken Block, βρέθηκε να μάχεται με τρεις τροχούς στο 2o Heat και αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα του τελικού λόγω της επαφής που προκάλεσε το τετ-α-κέ του Andreas Bakkerud.

O Βρετανός 5 φορές νικητής αγώνων στο WRC, Kris Meeke, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, καθώς στον αγώνα τελευταίας ευκαιρίας πρόκρισης σε αυτόν (Last Chance Qualifier), εγκατέλειψε αφότου συγκρούστηκε με τον team-mate του στην Xite Energy Racing, Conner Martell, προκαλώντας τη διακοπή του αγώνα.

Nitro RX - Quebec 2023, Αποτελέσματα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!