Έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με snowmobile ο Ken Block

O «μάγος» της ακροβατικής οδήγησης και οδηγός αγώνων ράλλυ Ken Block, γνωστός για τα viral βίντεο στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει, έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με snowmobile στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με snowmobile ο Ken Block

O «μάγος» της ακροβατικής οδήγησης και οδηγός αγώνων ράλλυ Ken Block, γνωστός για τα viral βίντεο στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει, έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με snowmobile στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Ο Ken Block, ένας από τους πιο γνωστούς οδηγούς στον κόσμο για τις εξαιρετικές ικανότητές του, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο διάσημος Καλιφορνέζος οδηγός αγώνων ράλλυ και αστέρας του motorkhnana, έχασε τη ζωή του σε ένα δυστύχημα που είχε με snowmobile στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Την είδηση ανακοίνωσε ο επίσημος λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Hoonigans, της εταιρείας και ομάδας ράλλυ που ίδρυσε ο ίδιος. Η ανακοίνωση ανέφερε: «Με τη βαθύτατη λύπη μας μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ken Block απεβίωσε σήμερα σε δυστύχημα με snowmobile. Ο Ken ήταν ένας οραματιστής, ένας πρωτοπόρος και ένα είδωλο. Και το πιο σημαντικό, ένας πατέρας και σύζυγος. Θα μας λείψει απίστευτα. Παρακαλούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας αυτή τη στιγμή, ενώ θρηνούν».

Οι τοπικές αρχές της Γιούτα εξέδωσαν επίσης ανακοίνωση σχετικά με το τραγικό περιστατικό: «Στις 2 Ιανουαρίου 2023, περίπου στις 2:00 μ.μ., το κέντρο άμεσης δράσης της κομητείας Wasatch έλαβε μια κλήση που ανέφερε ένα δυστύχημα με snowmobile στην περιοχή Mill Hollow. Ανταποκρίθηκε η Υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης, μαζί με τις αστυνομικές αρχές από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Wasatch, τα κρατικά πάρκα της Γιούτα και τη δασική υπηρεσία των ΗΠΑ».

«Ο οδηγός, Kenneth Block, 55χρονος άνδρας από το Park City της Γιούτα, οδηγούσε ένα snowmobile σε μια απότομη πλαγιά, όταν αυτό αναποδογύρισε και προσγειώθηκε πάνω του. Ανακηρύχθηκε νεκρός επιτόπου, από τα τραύματα που υπέστη στο ατύχημα. Ο κ. Block οδηγούσε με μια ομάδα, αλλά ήταν μόνος του όταν συνέβη το ατύχημα. Το γραφείο του ιατροδικαστή θα καθορίσει την επίσημη αιτία θανάτου».

Ο Block ήταν συνιδρυτής της DC Shoes, η οποία ειδικεύεται σε υποδήματα για σπορ δράσης, στα οποία ο Καλιφορνέζος είχε επίσης αγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια. Το 2005, ξεκίνησε την καριέρα του ως οδηγός ράλλυ και θα τερμάτιζε τρεις φορές δεύτερος στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων στις ΗΠΑ, το Πρωτάθλημα Rally America. Είναι επίσης μεταξύ των ελάχιστων Αμερικανών που έχουν συγκεντρώσει βαθμούς στο WRC.

Η παρουσία του στο WRC αυξήθηκε το 2010, όταν υπέγραψε συμφωνία με τη Ford για να οδηγήσει για την αρχικά γνωστή ως Monster World Rally Team. Η συνεργασία του με τη Ford οδήγησε τον Block να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross με την ομάδα, η οποία μετονομάστηκε σε Hoonigan Racing Division το 2012.

Ο Block τερμάτισε δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross το 2015, προτού μεταβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA την επόμενη χρονιά. Το 2021, ο Block έκοψε τους δεσμούς του με τη Ford και επέστρεψε στη Subaru. Αργότερα την ίδια χρονιά, ανακοινώθηκε και μια συνεργασία με την Audi, η οποία θα εστίαζε σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οδήγησε σε μια παράσταση «Electrikhana» με ένα προσαρμοσμένο S1 Hoonitron γύρω από το Λας Βέγκας.

Πέρυσι, εξακολουθούσε να αγωνίζεται σε ράλλυ στις ΗΠΑ, χάνοντας οριακά τον τίτλο από τον Brandon Semenuk. Η σύζυγός του, Lucy, και η κόρη του, Lia, αγωνίστηκαν επίσης σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ αυτή τη σεζόν ως μέλη της ομάδας Hoonigan.

Ωστόσο, ήταν οι ικανότητες του Block πίσω από το τιμόνι στο motorkhana, σε συνδυασμό με την ευστροφία του στο μάρκετινγκ, που ανέδειξαν τον «Head Hoonigan» σε παγκόσμιο σούπερ σταρ. Τα ακροβατικά του Block έγιναν θρυλικά και τα βίντεο που τον έδειχναν να κάνει ελιγμούς κυρίως με τα Ford σε διάφορες διαδρομές με εμπόδια, έγιναν viral επιτυχίες στο διαδίκτυο.

Φόρος τιμής από ανθρώπους των αγώνων

«Σοκαρισμένος από τον θάνατο του Ken Block», δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 (το 2009) Jenson Button στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ένα τέτοιο ταλέντο που έκανε τόσα πολλά για το άθλημά μας. Ήταν ένας πραγματικός οραματιστής με το δικό του μοναδικό στιλ και το μεταδοτικό του χαμόγελο. Το άθλημά μας έχασε έναν από τους καλύτερους σήμερα, αλλά κυρίως έναν σπουδαίο άνθρωπο. Στέλνουμε αγάπη και αγκαλιές στην οικογένεια Block».

Ο δύο φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Fernando Alonso, χαρακτήρισε τον Block «θρύλο του αθλήματός μας». Ο οδηγός του IndyCar Conor Daly δήλωσε ότι ο Block ήταν «ο ήρωάς μου» και «ο λόγος που ένα Subaru ήταν το πρώτο μου αυτοκίνητο. Περίμενα στην ουρά πολλές φορές μόνο και μόνο για να έχω την ευκαιρία να τον συναντήσω και να βγάλω μια φωτογραφία μαζί του. Ένας από τους πιο cool τύπους όλων των εποχών. Τόσο λυπηρό, RIP».

Ο συνάδελφος του Daly, JR Hildebrand, επίσης οδηγός του IndyCar, ανέφερε: «Ο Ken μας έδειξε ότι συμβαίνουν τα πιο απίστευτα πράγματα όταν τα κάνεις με τον δικό σου τρόπο. Για μένα, ο πιο εμπνευσμένος στοχαστής και εκτελεστής αυτής της γενιάς σε όλη την αυτοκινητοβιομηχανία, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εικονοκλαστικός, με κάθε έννοια. Σήμερα χάσαμε έναν θρύλο. Αναπαύσου ήσυχα, KB43».

Ken Block

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!